De Nederpopcast

Vanaf 15 juni: seizoen 2!
AVROTROS

  1. Podcastschevron right
  2. De Nederpopcastchevron right
  3. Vanaf 15 juni: seizoen 2!

vr 10 juni 2022

Nog even en dan is het zover: het langverwachte tweede seizoen van De Nederpopcast! In deze serie gaan Carolien Borgers en Tim Treffers op roadtrip door Nederland, opzoek naar verhalen van Nederlandse bands en artiesten die súpersterren werden in het buitenland. Groot over de grens!

Carolien vanuit haar fascinatie als presentator van Muziekcafé waarin ze heel veel artiesten sprak die deze droom hadden, maar waarvan het maar een aantal lukte. En Tim vanuit zijn eigen ervaring: als zanger kreeg hij een paar jaar terug zelf opeens voet aan de grond in Japan.

In ‘De Nederpopcast: Groot over de grens’ spreken ze de Golden Earring over hun gigantische succes in Amerika, de Vengaboys die in India zelfs groter waren dan Michael Jackson, Benny Sings en Laura Fygi over hun Aziatische sterrenstatus, meidengroep Luv’ die met eigen Concordes de hele wereld overvloog, Bastiaan Ragas over het Duitse succes van zijn boyband Caught in the Act, Julia Zahra die ontdekt werd op de Fiji-eilanden en internationale ‘big boys’ achter de schermen Willem van Kooten en broers Rob & Ferdi Bolland.