De Keiharde Pödcast

#21 - Vincent van de woelige baren en Peter van Elderen van TankZilla (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #21 - Vincent van de woelige baren en Peter van Elderen van TankZilla (S07)

vr 9 juni 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Parkway Drive en Nailed To Obscurity.

Vincent van Looij luistert al lang naar De Keiharde en stuurt ook regelmatig mails 'vanaf de woelige baren'. Vincent werkt offshore en vertoeft op een schip regelmatig midden op zee. Daar kan hij door de langzame wifi niet alles volgen, maar tijdens zijn verloven haalt hij de schade in. In de diverse mails die hij heeft gestuurd schrijft hij onder andere dat aan boord zit met Maleisiërs met wie hij, samen met andere bemanningsleden  muziek maakt in eigen gecreëerde  oefenruimte. Suzanne Bosman en Mike Arntz horen van Vincent hoe het leven op de woelige baren is, zijn grote liefde voor de metal, zijn ontmoeting met Chris Oliva en dat zijn zoon zijn liefde voor Savatage weer heeft aangewakkerd. 

Peter van Elderen is een fenomeen die je kent van bands als Peter Pan Speedrock, Firehorse en nu ook van TankZilla. Een kleine band, bestaande uit twee personen met een hard geluid. Naast Peter zit ook drummer Marcin Hurkmans (Wolfskop) in de band. Het album van TankZilla verscheen op 19 mei jl en krijgt wereldwijd lovende kritieken. Wat doet dat met een muzikant is één van de vragen waar we antwoord op krijgen. Verder vertelt Peter over het componeren, hoe moeilijk het bij deze plaat was om de tracklist samen te stellen en over de komende live optredens. 

Suzanne heeft naar aanleiding van het concert van Gojira die ze de afgelopen week bezocht, een song van deze Fransen meegenomen.

Op De Wisseltap zette Vincent Dekker vorige week een Engels shotje op de tap. ''No Security'' van Chaos UK staat nu op Wisseltap 2. Deze week zet luisteraar Bart Bongers een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind je het leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Playlist:

Parkway Drive- Swing 

Nailed To Obscurity- Liquid Morning 

Savatage- When The Crowds Are Gone 

Gojira- Our Time Is Now 

TankZilla- Pluck the Rooster

De Wisseltap