De Keiharde Pödcast

#12 - De reünie van Elegy en een hard kort, puntig punkverzoek (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #12 - De reünie van Elegy en een hard kort, puntig punkverzoek (S07)

vr 7 april 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Wolfmother en Crisix.

Dennis Boogaard luistert al een tijd naar De keiharde en het valt hem op dat De Keiharde erg goed zit in de etherische, donkere, langharige, black/prog metal, maar als het gaat om hard/kort/puntig dan hoort hij dat minder terug. Hoog tijd voor Dennis om een nummer aan te vragen van de band Have Heart. Het album Songs To Scream At The Sun is er een die je recht in je gezicht raakt en waar je even van moet bijkomen. Van dat dat album wordt Bostons gedraaid.

In 1986 wordt door gitarist Henk van de Laars en bassist Martin Helmantel de band Elegy opgericht. Na bijna 20 jaar en zeven full albums wordt de band in 2003, zoals dat heet, even in de koelkast gezet. Vorige week bereikte ons het bericht dat 20 jaar later de koelkastdeur wordt opengemaakt en dat Elegy weer gaat touren. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met bassist en co founder Martin Helmatel en praten over het verleden, het heden en de plannen voor de toekomst. Ook wordt aan onze jonge luisteraars gedacht en legt Martin uit wat voor een band Elegy is. En oh ja...... Martin heeft ook nog nieuws over zijn andere band 7 Miles To Pittsburg.

Suzanne heeft een harde, korte en puntige tip meegenomen.

In De Wissltap zette vorige week Thijs Koeten het nummer The Meblem van Kosm op wisseltap 1. Deze week zet luisteraar Ed van Hofwegen een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Playlist:

Wolfmother- Woman

Crisix- Ultra Thrash

Have Heart- Bostons

Bad Religion- 21st Century (Digital Boy)

Elegy- Angels Grace

De Wisseltap