De Keiharde Pödcast

#12 - Een gevoelige snaar van Parkway Drive en Nick Polak van DOOL. (S09)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #12 - Een gevoelige snaar van Parkway Drive en Nick Polak van DOOL. (S09)

vr 19 april 2024

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz de metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Suicidal Tendencies, Garden of Souls, Parkway Drive, Elder en DOOL.

Als luisteraar Martijn Tak in 2018 de band Parkway Drive voor het eerst op Forta Rock ziet, is hij meteen onder de indruk. Tot die tijd had hij zich niet echt in de band verdiept, maar dit optreden klapt erin. In 2018 zag hij de band in een tent en vijf jaar later op het hoofdpodium op Graspop in Dessel. De band en vooral het nummer 'Darker Still' raakt Martijn vol in zijn oren. Ook toont Martijn zich een waardig ambassadeur van onze metal familie.

DOOL, de formatie rondom Raven van Dorst bracht in 2020 het album 'Summerland' uit. De release viel precies aan het begin van de lockdown. Ondank de lovende recensies kon de band alleen maar thuis op de bank ploffen en en zien dat alle livepromotie rondom het album in het water viel.

Dit alles had een enorme impact op Raven die even helemaal geen zin meer had om de gitaar op te pakken en nieuwe nummers te schrijven. Als gitaristen Oman Iskandr en Nick Polak met nieuwe ideeën bij Raven aan de deur kloppen, worden langzaam maar zeker de contouren van nieuwe tracks voor een nieuwe plaat zichtbaar. Nu, vier jaar na de release van 'Summerland' is daar het nieuwe album 'The Shape of Fluidity'. Suzanne en Mike bellen met gitarist Nick Polak en hij vertelt over de periode na de lockdown, het creatieve proces van het nieuwe album, de betekenis achter het artwork en de live plannen. 

Mike heeft het project Garden of Souls van gitarist Noud Smeets meegenomen.

In het nieuwe seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van de band Elder  en duurt 11 minuten en 13 seconden

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes en album recensies naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind je het leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.