Op Weg Naar De Finale

Op Weg Naar De Finale: Dag 3!

  1. Nieuwschevron right
  2. Op Weg Naar De Finale: Dag 3!

De hoogtepunten vanuit Lissabon! Met onder andere Sennek uit België in de studio, het nabespreken van de eerste halve finale en natuurlijk Waylon!

Belgische Sennek in de studio

Ze is helaas niet door naar de finale van het Songfestival, maar ze was wel te gast bij ons in de studio: de inzending van onze Zuiderburen, Sennek! Ondanks dat ze niet door zijn ("Ik was wel een beetje aan het sterven, dat geef ik toe"), zijn ze wel gewoon gaan feesten en is ze trots op wat ze allemaal hebben bereikt.

Quote

Wij zijn goeie verliezers. Ik ben trots op wat ik heb bereikt.

Sennek - België

Guten Morgen! Even mit Deutschland telefonieren!

We bellen weer even met een ander Songfestival-land om Waylon daar te promoten. Vandaag gehen wir zu Deutschland en bellen we met Sascha Sommer van NDR2! Met een extra oproep van de deelnemer zelf, de Duitse Ed Sheeran: Michael Schulte. Die 12 Punkte zijn binnen hoor!

Documentairemaker Shawn Brinks te gast

Shawn Brinks is verantwoordelijk voor verscheidene documentaires over Waylon. Ze hebben elkaar leren kennen doordat Shawns vader de manager is van Waylon. Dat boeide Shawn in eerste instantie niet echt, maar ze werden hele goede vrienden vanaf het moment dat ze samen een jointje rookten. Wat Shawn de leukste eigenschap vindt van Waylon? “Hij is echt super funny. Hij zou zo comedian kunnen worden”.

Waylons Roadhouse!

Altijd als Waylon in Amerika is tuned hij gelijk in op zijn favoriete radiostation (naast NPO Radio 2 natuurlijk) Willie's Roadhouse. We hebben hier in Lissabon ons best gedaan om die vibe in de studio zo goed mogelijk na te bootsen.

Gisteravond hebben we hier in onze hangout met z'n allen naar de eerste halve finale gekeken. Ook Waylon vond de optredens in deze ronde wat vlak. Om maar niet te beginnen over de ingestuurde grappen tussendoor.


Verrassing! Thijs van Nunen van Camping 't Haasje!

Waylons allereerste optreden was op Camping 't Haasje in Oosterhout, waar hij als klein jochie 'Precious Memories' van Bob Dylan speelde. Als verrassing hadden we de eigenaar van de camping, Thijs van Lunen, aan de telefoon. Hij herinnert zich het optreden van meer dan 25 jaar geleden nog levendig.

"Wij hadden een hele populaire playbackshow. Waylon wilde ook meedoen, maar hij moest en zou per se zelf zingen, niet playbacken. Daarom lieten we hem een pauze-act doen." En daar stond 'ie dan, Young Waylon, met een gitaar, grote hoed en een country song.

Quote

We hadden een playbackshow. Maar Young Waylon wilde niet playbacken, die wilde zingen.

Thijs van Nunen, eigenaar van Camping 't Haasje

Waylon - 'Shadows in the Dark' live in de studio


Waylon in de tweede halve finale

Vanavond staat Waylon in de tweede halve finale en doet hij voor de jury het optreden dat we morgenavond op tv gaan zien. Baalt hij ervan dat het optreden precies in een bepaalde tijd moet passen en hij niet lekker kan gaan jammen en de langere versie kan laten horen?

Waylon - 'Outlaw In 'Em' live in de studio


Ster advertentie
Ster advertentie