Wout2day
KRO-NCRV

Wouter en Jan-Willem discipelen in The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter en Jan-Willem discipelen in The Passion

"Even bellen met Jezus", niet iets dat je iedere dag doet. Wouter deed het met de man die dit jaar Jezus speelt in The Passion: Martijn Fischer. Hij had een leuke verrassing!

"Ik wijs jullie de weg"

Naast dat Martijn Fischer een hoop vertelde over zijn eigen rol in The Passion verraste hij Wouter met een uitnodiging. Niet zomaar een uitnodiging, maar één om discipel te spelen in het stuk. Wanneer hij vol enthousiasme toestemt hangt Jan-Willem plotseling ook aan de telefoon. Samen met Wouter zal hij één van Jezus' volgelingen zijn.

Jan-Willem stelt muziek samen

Naast de rol van discipel heeft Jan-Willem dit jaar voor de zesde keer op rij nóg een primaire rol in The Passion. Echter één achter de schermen: hij stelt de muziek samen. De playlist is ieder jaar spraakmakend, zoals het optreden van Jeroen van Koningsbrugge met Marco Borsato's 'Wit Licht' in 2015. Martijn Fischer weet het goed te verwoorden: "Het leukste is om je te laten overrompelen door mooie muziek".

Live op NPO Radio 2

The Passion wordt net als vorig jaar integraal uitgezonden op NPO Radio 2. De hoofdrollen worden gespeeld door Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria) en Lenette van Dongen (verteller). Het muziekspektakel vindt op donderdag 24 maart plaats in Amersfoort.

Lees ook: Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion.

Wout2day
Iedere werkdag: 16.00 – 18.00 uur
DJ: Wouter van der Goes

Ster advertentie
Ster advertentie