Wout2day
KRO-NCRV

Yvon Jaspers over het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw: 'Dit is het echte leven'

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Yvon Jaspers over het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw: 'Dit is het echte leven'

Miljoenen kijkers zagen zondagavond de start van het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. Bij Wout2day blikt Yvon Jaspers terug op de opening van de reeks van het immens populaire programma.

Ruim drie miljoen mensen zagen zondagavond hoe Yvon Jaspers brieven bezorgde aan de deelnemers van het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. Uit die stapels met post moeten de boeren tien personen kiezen waarmee ze op speeddate gaan. Een flinke opgave: sommige boeren kregen ruim vierhonderd brieven.

Leven op z'n kop

De komende weken blikt Wouter van der Goes op maandagavond tijdens Wout2day terug op de uitzending van Boer zoekt Vrouw van de avond ervoor met een van de afvallers. Voor de nabeschouwing van de seizoensopener belt Wout met presentatrice Yvon Jaspers, die aangeeft dat de boeren haar nog altijd weten te verrassen.

"Het zijn echte mensen", vertelt Jaspers over de deelnemers van het programma dat ze inmiddels al 18 jaar maakt. "In het begin realiseerden we ons niet zo goed dat we het leven van de boeren echt veranderen." Daarom zorgen de programmamakers ook voor een intensieve begeleiding van de boeren, zegt Jaspers. "Zomaar ineens de buis opgeslingerd worden, en dan ook nog eens met je diepste zielenroerselen, dat kan je natuurlijk niet zonder begeleiding doen."

De impact van op de levens van de boeren valt dan ook niet te onderschatten, geeft de presentatrice aan. "Hun leven staat op z'n kop", vertelt Jaspers, "en dat is niet omdat wij op de stoep staan, hun leven staat op z'n kop omdat daar straks een vrouw is."

Beluister het hele gesprek hieronder:

W2D: Nabeschouwing Boer zoekt Vrouw met Yvon Jaspers

Wout2day

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 op NPO Radio 2. Met de lekkerste muziek om je avond mee te beginnen, een samenvatting van de dag en het nieuws van de avond.

Ster advertentie
Ster advertentie