Wout2day
KRO-NCRV

Radiomarathon tegen kanker

  1. Nieuwschevron right
  2. Radiomarathon tegen kanker

Onze dj's houden samen met luisteraars een radiomarathon voor onderzoek tegen kanker op 20 april in Almere als afsluiter van de KWF Marathonweken.

Marathon Live

Gerard Ekdom is je host op 20 april. Van 6:00 tot 22:00 houdt hij je samen met verslaggever Bart Arens op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens de zestien uur durende radiomarathon. En er gebeurt heel wat. Overal in het land worden marathonacties gehouden en ook onze dj's doen mee. Bovendien kun je langskomen. Om in actie te komen, of om jouw verhaal te vertellen. Het Marathon Headquarters is te vinden op de Esplanade in Almere. Kom langs!

KWF Marathonweken

De afgelopen maanden zijn er tientallen marathonacties geweest om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Van een door Roel van Velzen geïnitieerde straatmuzikantenmarathon tot een zwemmarathon met olympisch kampioen Maarten van der Weijden; iedereen kan marathons en andere acties initiëren tijdens de KWF Marathonweken.

Start je eigen actie op www.kwfmarathonweken.nl.

Dj-marathons

Onze dj’s doen hun eigen marathons voor KWF. Stefan Stasse haalt geld op met een open podium marathon, Bart staat de hele dag in een foodtruck en Frank van ’t Hof doet de hele dag karweitjes voor heitjes.

Steun de marathons van onze dj's!


​Wout gaat fietsen. Hij is geen geoefende fietser en dan 165 kilometer in één dag op een oude toerfiets...

“Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen. Het is geen racefiets maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn", zegt Wouter.

"Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken. Ik hoop veel geld voor KWF op te halen om verder onderzoek te doen, want ooit kunnen we deze ziekte aan. Hoe meer geld, hoe eerder dát punt is bereikt!”

Steun Wout!

Start je eigen actie

Jij kunt nú een marathonactie starten om het KWF te steunen en daarmee al die mensen die met kanker te maken krijgen.

Doe mee aan de skeelermarathon, de naaimarathon of één van de andere bestaande acties. Maar je kunt ook zelf iets bedenken. Van koekjes bakken tot klusjes doen, alles mag als het maar leuk is!

Maak dus nu een marathonactie aan op de site van KWF!

Marathon Live

Annemieke Schollaardt en Caroline Tensen presenteren Woensdag 20 april om 20.30 uur ‘Marathon Live’ op NPO 1. Ze ontvangen mensen die acties zijn gestart en de einduitslag wordt bekendgemaakt. Ook zijn er indrukwekkende verhalen van patiënten en onderzoekers. Niet voor niets staat ‘marathon’ symbool voor de strijd tegen kanker. Het is een lange weg, maar samen gaan we ervoor.

STEUN MARATHON LIVE - DONEER NU:
SMS ‘RADIO 2’ naar 4333 (3 euro per bericht)
BEL: 0800 – 1160 (bepaal je eigen donatie)
Steun de acties van onze DJ’s
Begin je eigen marathonactie

Ster advertentie
Ster advertentie