Wout & Frank

Wout en Frank spreken de directeur van het Rode Kruis over Giro555

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wout en Frank spreken de directeur van het Rode Kruis over Giro555

Wouter van der Goes en Frank van 't Hof bellen met de directeur van het Rode Kruis, Marieke van Schaik tijdens 555 liedjes voor Giro555. Het Rode Kruis is één van de elf organisaties die aangesloten is bij Giro555 en is heel hard bezig om alle donaties goed te besteden. Ze hebben mensen in het rampgebied zelf, maar ook hier in Nederland wordt met man en macht gewerkt aan verhalen, video's en voorbereidingen voor de landelijke actiedag op woensdag 15 februari.

Landelijke actiedag

Komende woensdag, 15 februari, wordt er een landelijke actiedag gehouden waarbij er zoveel mogelijk geld opgehaald gaat worden voor Turkije en Syrië. Het bekende belpanel is er van 6:00uur tot 23:00uur om je donatie in ontvangst te nemen. Daarnaast wordt er een televisie-uitzending gemaakt op diverse kanalen en ook de radiostations doen mee. "Het precieze programma is nog niet bekend, maar ik zie wel al dat er ontzettend veel mensen zijn die willen meewerken dus het wordt hoe dan ook een indrukwekkende dag", vertelt Marieke.

Wouter heeft nog een nieuwsgierige vraag aan Marieke: "Hebben ze in andere landen ook zulke acties om geld in te zamelen voor het rampgebied?" Gelukkig is het antwoord op deze vraag 'ja'. In heel veel landen om ons heen is ook een soort Giro555 en die zamelen net als wij zoveel mogelijk geld in voor het rampgebied. "Het is heel mooi om die solidariteit te zien", vertelt Marieke.

Bekijk hier het hele gesprek terug

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een plaat aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie