WILDGROEI

Dit zijn de meest bijzondere gevonden voorwerpen in het OV

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de meest bijzondere gevonden voorwerpen in het OV

Afgelopen week liet ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers een belangrijk document in de trein liggen. Evert Duipmans en Jeroen Mulder waren benieuwd welke voorwerpen nog meer in de trein worden gevonden.

In Wildgroei gaat Jeroen op onderzoek uit en belt hij met de klantenservice van de NS. Hij ontdekt dat er in 2020 dertigduizend voorwerpen werden gevonden in treinen of stations. Het jaar ervoor – toen Nederland nog niet getroffen was door het coronavirus – waren het er een stuk meer: 108.000.

Opmerkelijke voorwerpen

Vooral tassen, portemonnees en sleutels worden verloren in het openbaar vervoer. Maar, naast het treindocument van Gert-Jan Segers worden er nóg gekkere voorwerpen gevonden. Een frituurpan en een zak friet bijvoorbeeld. Benieuwd naar welke bijzondere objecten er nog meer zijn verloren in de trein? Beluister hieronder het hele gesprek.

Wildgroei

Helemaal het einde en tegelijkertijd het begin van een nieuwe week. Je hoort Wildgroei elke maandag van 03:00 tot 06:00 op NPO Radio 2. Gepresenteerd door vrienden en collega’s Evert Duipmans en Jeroen Mulder.

Ster advertentie
Ster advertentie