Video

Kensington deelt hoogtepunten van 15 jaar in videoclip

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington deelt hoogtepunten van 15 jaar in videoclip

Na de aankondiging van het vertrek van Kensington-frontman Eloi is het tijd om te focussen op de mooie momenten. En die zijn er de afgelopen 15 jaar in overschot geweest!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek Eloi Kensington

Na bijna vijftien jaar gaat zanger en gitarist Eloi Youssef de band verlaten. Dat kondigde Kensington vorige week aan op hun socialmediakanalen. "Er is geen ruzie of onenigheid, maar wel een verschil in toekomstvisie.", laat de band weten in een statement. "Jan, Casper en Niles willen nog steeds hun leven aan Kensington wijden, Eloi wil dit niet langer." Het is en blijft een eer om onze muziek met jullie te delen. We hebben de afgelopen 14 jaar waanzinnige en onvergetelijke momenten beleefd en daar zullen we jullie altijd ontzettend dankbaar voor blijven."

Het vertrek van Eloi Youssef betekent niet het einde van Kensington als band. De overige leden, Jan Haker, Casper Starreveld en Niles Vandenberg gaan na het afscheid van Eloi als band verder. Daarnaast maken ze met z'n vieren hun huidige tournee af en sluiten af met twee shows in Ziggo Dome op 3 en 4 september.

Al twee jaar het plan

Voor fans kwam het vertrek van Eloi als verrassing, maar de band was hier al twee jaar op voorbereid. Dat vertelde Kensington in talkshow Humberto. Eloi bracht het nieuws in 2019 aan zijn drie collega's, op een vliegveld in Frankrijk. De band werkte destijds aan het album Time, dat niet veel later werd uitgebracht. De band reageerde vooral geschrokken, weet gitarist Casper Starreveld te vertellen. "Het was heel emotioneel. Ik begreep wat hij zei, maar voelde niet hetzelfde. Ik ben in het begin boos geweest op Eloi. Ik schold en gooide met dingen. Het was alsof we met zijn vieren op een feestje waren en hij als enige naar huis wilde. Inmiddels snap ik het beter." Na twee jaar was het dus een enorme opluchting voor Eloi om met dit nieuws naar buiten te komen.

Ster advertentie
Ster advertentie