Blanks schrijft liedjes met fans op Instagram

  1. Nieuwschevron right
  2. Blanks schrijft liedjes met fans op Instagram

Singer-songwriter Blanks vraagt fans van over de hele wereld om mee te denken bij het schrijven van nieuwe liedjes. Dat vertelt hij wanneer hij te gast is in Muziekcafé.

Samen met zijn band komt Blanks langs bij Carolien Borgers, waar hij inzicht verschaft over zijn manier van liedjesschrijven. "Ik schrijf nog steeds in de garage van mijn ouders", lacht Blanks, die buiten zijn muzikale carrière om als Simon de Wit door het leven gaat. Zijn hit Dance Alone kwam tot stand toen hij met zijn vrienden aan het facetimen was tijdens de eerste lockdown. "Ik stond op het punt om een Amerikaanse tour te starten en toen kwam corona en heb ik alles gecanceld."

What's the story?

Blanks heeft een uitstekende manier gevonden om interactie te onderhouden met zijn volgers op Instagram en tevens productief aan het werk te zijn: hij laat zijn fans namelijk meedenken in het creatieve proces. Zo zet hij bijvoorbeeld twee gitaarriffs in een story op Instragam en vraagt hij zijn followers te kiezen welke ze tof vinden. "Als ik geluk heb, kiezen ze degene die ik het leukst vindt."

Bekijk het volledige interview met Blanks hieronder, waarin hij vertelt wanneer zijn debuutalbum verschijnt:

MUZIEKCAFÉ

Je hoort Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur met Muziekcafé op NPO Radio 2.

​Fotograaf: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie