'Dit was de mooiste zomer van mijn leven tot nu toe'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dit was de mooiste zomer van mijn leven tot nu toe'

Een afscheidsbrief speciaal voor jou, van onze stagiair Ferry. De afgelopen maanden liep hij samen met zijn geleidehond Jane stage in De Staat van Stasse. Hij gaf zijn zomervakantie op en daarom mocht hij bij ons zijn grenzen verleggen. Dat was een reis op zich...

Beste Staatsburgers,

Mijn zomervakantie van dit jaar was onvergetelijk! Ik liep namelijk stage bij De Staat van Stasse, samen met mijn geleidehond Jane. Wij offerden samen onze zomer op om De Staat te helpen en om er zelf wat van te leren. Mijn collega’s vonden dit echter niet kunnen en boden mij de mogelijkheid om doormiddel van verschillende uitdagingen een aantal persoonlijke grenzen te verleggen.

In plaats van het halen van bakjes koffie voor mijn collega’s, of het doornemen van de post, kreeg ik ineens de kans om dingen te doen waarvan ik niet gedacht had dat ik ze ooit zou doen:

[Fragment introductie met Stefan op 05-07-2017]

In vijf seconden van 0 naar 100 km per uur

Er werd meteen enthousiast gereageerd door Robert-Jan, die het idee van mij in een racewagen wel grappig vond. Hans was bereid daarvoor zijn elektrische auto ter beschikking te stellen. Een auto die in vijf seconden van 0 naar 100 kilometer per uur ging...

[Fragment Tesla op 12-07-2017]

[Eventueel link naar facebook video]

Ongetraind de Vierdaagse lopen

Sinds een paar jaar woon ik in Nijmegen. Vanaf het moment dat ik daar ben gaan wonen neem ik me voor om ooit een keer mee te lopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Lopen is alleen niet mijn sterkste punt. Zeker tijdens de Vierdaagse, omdat ik samen met iemand anders moet lopen. Ik besloot het uit te proberen door één dag ongetraind mee te lopen.

[Fragment Vierdaagse op 19-07-2017]

Ferry de columnist

Ik vind het enorm lastig om voor te lezen. Ik ben erg goed in het maken van een verhaal op basis van steekwoorden, maar bij een tekst, zoals een column, ben ik altijd bang dat ik de rode draad kwijt raak. Het voorlezen van mijn eigen column in De Staat vond ik dan ook het meest spannende van mijn hele stage.

[Video column 25-07-2017]

Toen ik nog iets kon zien keek ik altijd naar het schoonspringen op de tv. Toen vond ik het een leuk idee om ooit zelf van zo een duiktoren af te springen, maar eenmaal op de duikplank van 7,5 meter vond ik het toch wel erg spannend.

[Fragment sprong van 7,5 meter op 02-08-2017]

Wie Nu Belt krijgt Ferry aan de lijn!

Mijn grote droom is om ooit zelf een eigen radioprogramma te presenteren. Deze droom kwam erg dichtbij toen ik het item ‘Wie nu belt, mag het zeggen’ mocht presenteren. Ik vond dit heel spannend, omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik zelf een item op de landelijke radio mocht presenteren. Misschien had ik jou wel aan de lijn?

[Video van Wie nu belt op 09-08-2017]

Blind Date

Ten slotte wou ik graag iemand anders helpen bij het aangaan van een uitdaging. Sophia, de verslaggever die mij bijna elke keer vergezelde bij mijn uitdagingen, ging een avond blind door het leven om zelf te ervaren hoe het is om niks te zien. Zij en ik gingen letterlijk op blind date in Amsterdam.

[Fragment van 24-08-2017]

Ik vond dit de mooiste zomer van mijn leven tot nu toe. Jullie, beste staatsburgers, maken daar onmiskenbaar onderdeel van uit. Jullie warme reacties op sociale media, via de SMS, de NPO Radio 2 app en via de telefoon hebben me blij verrast en ontroerd.

Ik zal deze zomervakantie bij De Staat nooit meer vergeten!

Met een dankbare groet van Ferry en Jane!

Ster advertentie
Ster advertentie