Alex Ploeg over zijn idool Hans Teeuwen: 'Ik heb twee jaar met een zachte g gepraat'

  1. Nieuwschevron right
  2. Alex Ploeg over zijn idool Hans Teeuwen: 'Ik heb twee jaar met een zachte g gepraat'

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Alex Ploeg. Samen hebben ze het onder andere over zijn idool en hoe het nou écht gaat.

Hoe leer je nou grappig zijn? “Ja, dat kan niet. Maar je kunt wel beter worden. Daarom is Comedytrain ook zo goed.” Comedytrain is een gezelschap van stand-upcomedians. “Dat is leip. Daar moest ik ooit auditie voor doen. Al je helden zitten dan in de zaal te beoordelen. Achteraf krijg je dan een telefoontje met ja of nee. Enger dan dat wordt het niet.” Die zenuwen zijn vaak leidend bij Ploeg, maar toch wilde hij het werk persé doen. “ “Ja, zelfhaat. Nee, het is gewoon het mooiste wat er is.”

Het C-woord

Ploeg realiseert dat het een lastige tijd is voor iedereen. “Dat gezegd hebbende: het gaat kut, maar prima.” Het gemis van applaudiserende zalen blijft. “Tijdens toeren trad ik vaak meer dan drie keer per week op. Dat is allemaal weggevallen. Je mist die uitlaatklep enorm. Het is daarom zo fijn om een andere comedian te spreken. Dan kun je weer even lekker dollen.”


Hans Teeuwen

Ploegs idool was honderd procent Hans Teeuwen. “Ik heb zelfs zo’n twee jaar in Groningen met een zachte g gepraat. Eigenlijk heel gênant, want ik kon het helemaal niet goed.” Toch was hij toen al grappig. “Als ik nu terugdenk ben ik wel mijn hele leven aangetrokken geweest tot grappige mensen. De connectie tussen al mijn vriendjes en ik was wel dat we allemaal wel grappig waren.”


Beluister de hele aflevering hieronder:


---

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.


Ster advertentie
Ster advertentie