Stenders Platenbonanza

Lieve Bonanza luisteraars,

  1. Nieuwschevron right
  2. Lieve Bonanza luisteraars,

Radio Velona was de eerste, ergens in de seventies.
Ik luisterde naar Radio Veronica, Lex deed de Top40 en ik presenteerde meteen daarna de nummers 1 t/m 40, in die volgorde, op mijn imaginaire radiostation Velona.

Dat leek op Veronica, het was een merk wekker of zo en ik fantaseerde hardop dat het 'echt' werd uitgezonden.

En met het raam maar ver genoeg open leek het ook zo.

Ietsjes ouder strikte ik vrienden voor datzelfde radiostation. Met daarbij de oprechte gelofte dat het programma werd uitgezonden, dat de ontvangst het einde van de straat zeker zou redden als de antenne de goede kant op bewoog. Ik maakte een programmering, een Velona Top30/50, inclusief natuurlijk een zogenaamd gedrukt exemplaar van het dj-schema en alle lijsten. Ik zeg gedrukt, maar als ik het nu beschouw leek het verdacht veel op de inktdrukkunst.

Ook had ik op vrijdag een nachtprogrammering.
Met cassettebandjes en op het hele uur het ANP-nieuws en daarna het volgende programma.

Ik viel wel eens in slaap en zette de wekker dan een uur verder om het volgende cassettebandje erin te stoppen. Het werd nog steeds niet uitgezonden maar ik was er erg druk mee.

De wens om een eigen radiostation te hebben is nooit verstild.

Ik heb met KXradio een behoorlijke poging in de richting gedaan en heb dat als fantastisch ervaren.

Het heeft misschien het grote publiek niet bereikt maar we hebben een heerlijke tijd gehad.

Caroline en ik hebben samen nog wel eens overwogen om een bieding op een FM-frequentie te doen. Onze spaarpotten lieten dat geheel niet toe. Maar de berekeningen waren er, de programmering lag er, het idee was er. We hebben alle rijke mensen die we kenden én degenen die nog niet in de privé-klapper stonden maar wel in de Quote 500 gestalkt om met ons dat radiostation te gaan maken.

We waren een end maar het uiteindelijke prijskaartje was nog te weinig om de rijksoverheid te overtuigen ons toe te laten.

Het heeft me nooit helemaal meer los gelaten en toen kwam dus Radio Veronica, juist díe zender ook, met het verzoek of ik hun zender wilde runnen.

Ik zit echt heerlijk bij BNNVARA en Radio 2. Dus heb er onverantwoord lang over na moeten denken. Wil ik dit? Moet ik dit doen? Waarom zou je? Je zit toch fantastisch en je geniet elke dag van de Bonanza en de grote vrijheid waarmee ik het programma kan maken, de geweldige verhalen en platen van jullie, het vertrouwen, beter kan bijna niet.

En toch was daar de programmadirecteur van Radio Velona die influisterde: “gozer, als je het nu niet doet, doe je het nooit meer”. Ik wil jullie meer dan danken voor alle prachtige verhalen, en schitterende liedjes die jullie hebben aangedragen. Het klinkt wat pathetisch maar alleen jullie inbreng maakt deze show en daardoor de onvoorspelbaarheid van de muziek, zó de moeite waard.

Zoveel dank ook aan NPO Radio 2 en mijn geliefde omroep BNNVARA, ook voor het mogelijk maken om mij -zonder keurslijf- gewoon deze schets elke dag te laten maken. Daar heb je een groot vertrouwen voor nodig en dat heb ik gekregen van hen. Voor géén geld zou ik vertrekken bij deze heerlijke clubs als ik alleen maar het programma zou verplaatsen maar om daarbij ook Radio Velona/Radio Veronica nu echt te kunnen maken naar eigen inzicht, dat kon ik uiteindelijk niet laten liggen.

Radio Veronica is dus vanaf 1 juli mijn verantwoordelijkheid.
En dan ook volledig. Ik ga mijn werk daar in grote vrijheid doen, daar heb ik uiteraard voor gezorgd.

Geen zorgen dus over maar 300 titels of strenge regels. Anything goes. Het opnieuw uitvinden van het radiowiel.

Een zeer egoïstische en weinig revolutionaire beslissing heb ik al genomen: Caroline en ik gaan meteen weer de Bonanza doen. Het radiomaken gaat dus op dezelfde voet verder.

We hebben nog twee Bonanza's en één vrijdagavond te gaan op Radio 2.

Ik was graag tot 30 juni doorgegaan op deze prachtige zender maar ik heb er alle begrip voor dat ze besloten hebben dit feestje wat in te korten.

That's the story morning glory.

XR

Ster advertentie
Ster advertentie