Soul Night met Shay & Morad
BNNVARA

Morad El Ouakili brengt ode aan Betty Davis tijdens Soul Night

  1. Nieuwschevron right
  2. Morad El Ouakili brengt ode aan Betty Davis tijdens Soul Night

Funk- en soulzangeres Betty White overleed deze week op 77-jarige leeftijd. Tijdens Soul Night met Shay & Morad zal Morad El Ouakili een ode brengen aan de iconische artiest.

Betty Davis, die woensdag op 77-jarige leeftijd overleed, was niet alleen succesvol als zangeres, maar ook als mode-icoon. En ondanks het feit dat Davis zelf geen enorme commerciële hits scoorde, maakte ze de weg vrij voor een nieuwe generatie artiesten. Niet alleen soulmuzikanten als Erykah Badu en Janelle Monae noemden haar als inspiratiebron, maar ook popgrootheden Prince en Madonna durfden in navolging van Davis uitdagende, seksueel prikkelende teksten in hun muziek te verwerken.

Daarnaast wist de zangeres ook een stempel te drukken op de carrière van Miles Davis, met wie ze een jaar lang getrouwd was. Ze liet hem eind jaren 60 kennismaken met rockmuziek, die hem inspireerden om nieuwe elementen aan zijn jazzgeluid toe te voegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soul Night met Shay & Morad

Zaterdagavond zal dj Morad El Ouakili een ode brengen aan de iconische zangeres. Luister zaterdag tussen 18.00 en 20.00 naar Soul Night met Shay & Morad.

Ster advertentie
Ster advertentie