Songfestival
AVROTROS

Opmerkelijke stemfeitjes over de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Opmerkelijke stemfeitjes over de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022

Via de AVROTROS Songfestival-app konden kijkers de acts van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival beoordelen. Dat werd gisteravond massaal gedaan, want in totaal werden er meer dan een miljoen stemmen uitgebracht.

Uit deze stemmen kwamen veel opmerkelijke feitjes! Wij Nederlanders zijn kritisch op de Songfestival-optredens, want het gemiddelde cijfer voor alle acts kwam uit op een 6. De grote uitzondering is ons eigen S10. Met De Diepte ging ze de hoogte in, want ze kreeg maar liefst een prachtige 8.

Noorse wolven met een banaan

Subwoolfer uit Noorwegen scoort verrassend hoog. Het duo met de wolf-maskers kreeg vooral complimenten en hoge cijfers voor hun opvallende outfit. Overigens is de invloed van generaties duidelijk terug te zien. Als je onder de vijftig bent, ben je waarschijnlijk een stuk positiever over de wolven die een banaan willen!

Mannen niet overtuigd door Boys Do Cry

Uit de reacties blijkt dat vrouwen het niet erg vinden als mannen huilen. De vrouwelijke stemmers gaven Boys Do Cry van Marius Bear uit Zwitserland een voldoende. De mannen zelf zijn nog niet overtuigd: het nummer kreeg bij de mannen juist een onvoldoende.

Oekraïne is een groot favoriet bij de bookmakers, nieuwsgierig wat Nederlandse stemmers van Stefania vinden? Bekijk dan hier het hele fragment.

Wil jij bij de volgende halve finale, samen met jouw vrienden, alle optredens ook beoordelen? Download dan nu de AVROTROS Songfestival-app, en laat donderdag weten wie van de resterende 18 landen de finale het meest verdiend.

Aan De Slag! live vanuit Turijn

Je hoort Bart Arens van maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei live vanuit Turijn met Aan de Slag! op NPO Radio 2.

Songfestival Top 50

May we have your votes, please? Je kan nu namelijk stemmen voor de NPO Radio 2 Songfestival Top 50! Je hoort de lijst met de grootste songfestivalklassiekers op zaterdag 14 mei op NPO Radio 2 van 17:00 tot 21:00 uur. Stem hier.

Ster advertentie
Ster advertentie