Songfestival

Opmerkelijke stemfeitjes over de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Opmerkelijke stemfeitjes over de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022

Via de AVROTROS Songfestival-app konden kijkers ook de acts van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival beoordelen. Lees de meest opmerkelijke feitjes hieronder!

Elk optreden kun je in de app beoordelen op lied, zangkwaliteiten en act. Als we al die cijfers bij elkaar optellen, krijgen we een mooi beeld over hoe Nederlanders het Songfestival beleven.

Nederlanders zijn blij met de landen die zich gisterenavond hebben geplaatst voor de finale, met uitzondering van twee landen... De app-gebruikers hadden liever Ierland en Malta in de finale gehad, dan Finland en Servië. Vooral de finaleplek van Servië kwam als een groot verrassing voor ons kikkerlandje. De Servische act eindigde met een 4.6 namelijk op de onderste plek in de app.

Veel stemmen voor België

België kan zaterdag in de finale op veel stemmen uit Nederland rekenen. Jérémie Makiese kreeg met een 7 het hoogste cijfer van de avond. Vooral inwoners uit Zeeland en Noord-Brabant gaven hoge cijfers aan onze zuiderburen. In de drie noordelijke provincies lagen de scores juist het laagst.

Zangkwaliteiten van Sheldon Riley

Als het Songfestival puur draait om zangkwaliteiten, dan kwam Australië gisterenavond het beste uit de bus. Vooral twintigers waren heel positief over de zang van Sheldon Riley, en gaven de zanger maar liefst een 8. Helaas kon niet iedereen de act even goed waarderen, dus daar ligt nog verbeterpotentieel voor zaterdag.

The Rasmus

In 2003 scoorde The Rasmus met In The Shadows een hit in Nederland. Bijna 20 jaar later staan ze voor Finland op het Songfestival. Grappig genoeg krijgen ze alleen een voldoende van de generaties die het begin van de zeroes bewust hebben meegemaakt. Een 5,5 is echter niet iets om trots op te zijn, maar ze staan wel in de finale.

Benieuwd hoe Nederland dacht over de act van Georgië? Je hoort het hieronder:

Opvallend stemgedrag tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2022

Wil jij bij de finale, samen met jouw vrienden, alle optredens ook beoordelen? Download dan nu de AVROTROS Songfestival-app en speel zaterdag mee!

Aan De Slag! live vanuit Turijn

Je hoort Bart Arens van maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei live vanuit Turijn met Aan de Slag!op NPO Radio 2.

Songfestival Top 50

May we have your votes, please? Je kan nu namelijk stemmen voor de NPO Radio 2 Songfestival Top 50! Je hoort de lijst met de grootste songfestivalklassiekers op zaterdag 14 mei op NPO Radio 2 van 17:00 tot 21:00 uur. Stem hier.

Ster advertentie
Ster advertentie