Simone's Songlines
AVROTROS

Zangeres Lilly Hiatt volgt haar muzikale hart dankzij Bob Seger en vader John Hiatt

foto: Simone Walraven
  1. Nieuwschevron right
  2. Zangeres Lilly Hiatt volgt haar muzikale hart dankzij Bob Seger en vader John Hiatt

Afgelopen week sprak Simone Walraven op een hele bijzondere locatie met Lilly Hiatt in Nashville. Ze is de dochter van John Hiatt en geniet inmiddels ook zelf veel respect in de muziekwereld.


Ze maakt muziek sinds haar 12e, toen haar vader haar een gitaar gaf: een parlor sized Martin uit 1953. Sinds 2005 heeft Lilly haar eigen band en ze maken een fijne mix van Indie & Americana muziek. Afgelopen week kwam haar vijfde album uit, Lately heet ’t, voorlopig alleen verkrijgbaar op cassette bandjes en digitaal, maar in het nieuwe jaar volgt de vinyl versie. Met Simone had Lilly afgesproken bij een koffie tentje voor het interview, maar daar was teveel lawaai van de jukebox en actieve koffiemolens, dus ze parkeerden de auto in de schaduw van een nabije boom, openden de laadklep en zaten gezellig in de achterbak.

Wanneer Simone vraagt over haar vroege muzikale invloeden vertelt Lilly over de tijd dat ze als kind mee op tour ging met haar vader. Backstage bij een optreden die hij samen deed met Bob Seger wist Lilly het ineens: “This is the life I want, I love being around this stuff.” Met muziek werken maakt mensen gelukkig en daar wil ze graag deel van uitmaken. Dat is goed gelukt! In de podcast hieronder vertelt Lilly o.a. over hoe haar nieuwe album tot stand is gekomen en deelt ze veel leuke anekdotes met Simone!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Ster advertentie
Ster advertentie