Simone's Songlines
AVROTROS

Marian Mudder helpt je in Songlines Podcast van angsten af te komen

foto: Harold Pereira
  1. Nieuwschevron right
  2. Marian Mudder helpt je in Songlines Podcast van angsten af te komen

Marian Mudder is bekend als actrice en schrijfster, maar ze is ook al meer dan 10 jaar actief als coach en therapeut met een specialisatie in angstproblematiek. Onlangs verscheen haar nieuwe boek, dus hoog tijd voor een gesprek in de Songlines Podcast!


Je kan Marian kennen als actrice in b.v. de rol van Nathalie Tellegen in de serie Vrouwenvleugel of als Vera Prins in Baantjer. Marian heeft lang last gehad van een negatief zelfbeeld. Naar haar idee speelt dit specifieke probleem veel mensen parten en beïnvloed het zelfs onze maatschappij als geheel. Het bespreekbaar maken hiervan - en daarmee ook proberen op te lossen - is de aanleiding van haar nieuwe zelfhulp boek ‘Wat ik eerder had willen weten’.

Verslaafd aan denken

Marian vertelt dat wij als mensen verslaafd zijn aan denken. Denken is heel belangrijk om te doen, maar kan ook destructief zijn wanneer je negatieve gedachten hebt. Het is gelukkig oplosbaar: met bewustzijn en oefeningen kun je jezelf trainen meer te focussen op het hier en nu.

In de podcast hoor je over hoe we het beste om kunnen gaan met deze hectische tijd en Marian geeft als toetje een begeleide meditatie, voor momenten dat angst je in de weg zit. Beluister de aflevering via de knop hieronder:

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie