Simone's Songlines
AVROTROS

Stevie Nicks' teksten zorgen voor omslag in leven van songwriter Deborah Parlor

  1. Nieuwschevron right
  2. Stevie Nicks' teksten zorgen voor omslag in leven van songwriter Deborah Parlor

Deborah Parlor is een zangeres en songwriter van Nederlandse bodem die naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en popmuziek.

3 jaar geleden besloot ze in Londen te gaan wonen, op zoek naar haar identiteit als soloartiest - met succes: in juni 2021 kwam daar de debuut EP uit voort, waarop ze met grote namen werkt als JB Meijers, Peter Slager en Ed Struijlaart. Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar mix van stoere Americana en country met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op.

Landslide

Dit gevoel is bijvoorbeeld goed te horen op de titeltrack van de EP Dreaming Wide Awake. In het nummer bezingt ze een roadtrip die metafoor staat voor de plek waar je graag naar toe wil in je leven. Ook hoor je hier goed de 'Fleetwood Mac adoratie', zoals Deborah zelf zegt. Het belangrijkste moment in haar carrière komt misschien wel door de pen van Stevie Nicks: de prachtige tekst van Landslide zorgt ervoor dat Deborah de omslag maakt naar volledig eigen muziek schrijven.

Wat haalt Deborah precies uit deze lyrics? Ze vertelt het in het fragment hieronder:

Deborah Parlor over haar Songline Choice: Fleetwood Mac - Landslide

Beluister de hele podcastaflevering hier:

Songlines Podcast: Deborah Parlor - Simone's Songlines

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Will Falize

Ster advertentie
Ster advertentie