Simone's Songlines
AVROTROS

Amerikaanse zangeres Ashe maakt enorme keuze dankzij Carole King’s It’s Too Late

  1. Nieuwschevron right
  2. Amerikaanse zangeres Ashe maakt enorme keuze dankzij Carole King’s It’s Too Late

In deze aflevering van de Songlines Podcast hoor je de Amerikaanse zangeres en songwriter Ashlyn Rae Wilson met artiestennaam Ashe.

In september komt ze naar Amsterdam voor een uitverkocht concert. Ashe gaat namelijk op tour met haar debuutalbum “Ashlyn”, dat is geproduceerd door FINNEAS, die met zijn zus Billie Eilish een grote naam voor zichzelf heeft gemaakt. Ashe en FINNEAS ontmoeten elkaar op een cruciaal moment in het leven en weten meteen dat ze deel worden van elkaars muzikale reis. Ashe focust veel op het vertellen van verhalen in haar schrijven, iets dat goed te horen is op haar grootste hit Moral of the Story.

It’s Too Late

Het nummer van Carole King heeft Ashlyn enorm geholpen met een moeilijke keuze: op jonge leeftijd al scheiden van haar man of niet? Na het tekenen van haar platencontract luistert ze op repeat naar het liedje. Uiteindelijk weet ze het zeker: ze moet afscheid nemen van haar huwelijk. “Een scheiding is alsof je een atoombom in je leven gooit, met wie je praat, waar je woont - niets gaat meer hetzelfde zijn,” vertelt Ashlyn over deze keuze. Gelukkig komt ze goed terecht en kan ze er Moral of the Story door schrijven: een track die eerst voor een groot dieptepunt zorgt, maar haar daarna op grote hoogtes brengt…

Beluister de hele podcastaflevering hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Mattan Records

Ster advertentie
Ster advertentie