Simone's Songlines
AVROTROS

Deel 2 van het interview met oud-politicus Rob Oudkerk

  1. Nieuwschevron right
  2. Deel 2 van het interview met oud-politicus Rob Oudkerk

Rob Oudkerk is voormalig politicus en huisarts en momenteel voorzitter van de OSVO, de Vereniging van Amsterdamse Middelbare Scholen.

In deel 1 sprak hij o.a. over kansgelijkheid in het onderwijs en omgaan met persoonlijke tegenslagen, nu komt zijn reisleven aan de orde. Deel 1 van het interview vind je hier.

Tot zijn eigen verbazing had Rob een enorme klik met Tel Aviv. “Ik ben vroeger met mijn ouders in Israel geweest, maar ik vond het niet prettig daar, ook politiek niet. Toen zei mijn vriendin: 'Als jij naar Tel Aviv gaat, dan voel jij je daar helemaal thuis.' Het joie de vivre dat ze daar hebben, het 24 uur per dag doorgaan, het 'we maken van iedere dag de laatste dag', de joodse identiteit…. ik voel me daar geweldig en we zijn inmiddels drie keer terug geweest in anderhalf jaar."

Quote

Ik ben vroeger met mijn ouders in Israel geweest, maar ik vond het niet prettig daar, ook politiek niet. Toen zei mijn vriendin: 'Als jij naar Tel Aviv gaat, dan voel jij je daar helemaal thuis.' Het joie de vivre dat ze daar hebben...

Rob Oudkerk

Rob reisde eerder dit jaar vanuit Israel door naar Egypte, alwaar hij met een gids door de woestijn toerde met op de auto radio keiharde Egyptische pop muziek. De gids vertelde hem dat veel artiesten en wetenschappers, die protesteren tegen het dictatoriale regime onmiddellijk in de gevangenis worden gezet door de overheid.

“Hier wordt Dré Hazes Jr. of Dries Roelvink als ‘ie wat dan ook zingt niet opgesloten, en in Egypte hoef je maar één verkeerd nummer te zingen en je komt gewoon in het cachot. Dit heeft enorme indruk op mij gemaakt, omdat ik daarmee aanvoel dat de vrijheid die wij hier hebben, waar we nog wel eens over klagen, ongekend is. Ongekend. En die moeten we echt koesteren en bewaren.”

Quote

...omdat ik daarmee aanvoel dat de vrijheid die wij hier hebben, waar we nog wel eens over klagen, ongekend is. Ongekend. En die moeten we echt koesteren en bewaren.

Rob Oudkerk

Luister hier de Songline Choice met Rob Oudkerk terug:

Ster advertentie
Ster advertentie