Simone's Songlines
AVROTROS

Alleskunner Kasper Van Kooten openhartig over gevolgen van succes

foto: Linda Stulic
  1. Nieuwschevron right
  2. Alleskunner Kasper Van Kooten openhartig over gevolgen van succes

In de Songlines Podcast aflevering van deze week hoor je cabaretier, muzikant en schrijver Kasper Van Kooten.


Hij acteerde in tal van films en series (o.a. All Stars, Ventoux en Oogappels), is vorige week begonnen aan een nieuwe theatertour en heeft onlangs een boek uitgebracht: Van Kooten en de beat. Het boek is een autobiografische loop door zijn leven. Waar Kasper als klein jongetje opgroeide in de Beemster tot aan waar hij nu in zijn leven staat en de balans tussen loslaten en controle zoekt. Hij vertelt openhartig over de muzikale hoogte- en dieptepunten uit zijn leven.

Contact met het publiek

Kasper vertelt in de podcast over zijn tijd als drummer bij Acda en de Munnik met als hoogtepunt het optreden in Ahoy: dé plek waar Kasper zijn grote helden live heeft gezien. Nu hij daar zelf achter de drums zat merkte hij, tot zijn grote teleurstelling, dat hij voor het eerst niemand in het publiek kon zien. Het directe contact verdween. Het lijkt erop dat hoe groter je wordt hoe verder weg van het publiek je komt te staan. Nu in het theater zal Kasper daarom ook vragen of het zaallicht een klein beetje aan kan staan. “Het gaat erom dat ik veel over mezelf leer door te kijken naar hoe iemand anders op mij reageert,” vertelt hij. “In mijn werk is contact heel belangrijk.”

In het gesprek tussen Kasper en producer Chantal Schouten gaat het ook over het hebben van succes (of niet), zijn grote liefde voor Prince en zijn Songline Choice! Beluister de podcast via de knop hieronder:

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie