Simone's Songlines
AVROTROS

Susan Smit voelt enorme band met hoofdpersonage nieuwe roman

  1. Nieuwschevron right
  2. Susan Smit voelt enorme band met hoofdpersonage nieuwe roman

In de nieuwe aflevering van de Songlines Podcast hoor je een tweede interview met schrijfster en columniste Susan Smit over haar favoriete muziek, nieuwe roman en de kracht van vrouw zijn.

Begin dit jaar had Songlines producer Chantal Schouten een fijn gesprek met Susan over o.a. het Aquarius tijdperk, de muziek die haar diep in de ziel raakt en haar aankomende nieuwe boek. Beluister dat gesprek hier.

Verbinding

Intussen is haar nieuwe, historische, roman verschenen, tijd voor een update! De Heks van Limbricht is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het bijzondere aan het schrijven van dit stuk is dat alle informatie rondom deze gebeurtenis bewaard is gebleven. De hoofdpersonage, Entgen Luyten, is het laatste slachtoffer van de heksenjachten in wat nu midden-Limburg is. In die strijd wordt Luyten aangewezen als heks met alle gevolgen van dien, maar het loopt allemaal anders dan we kunnen voorspellen…

Quote

Dat is natuurlijk ook heel magisch, dat je zoveel weet over toch wel zó lang geleden.

Susan Smit over haar onderzoek naar Entgen Luyten

Nooit eerder heeft Susan zoveel verbinding gevoeld met haar hoofdpersonage. Zo vertelt ze dat ze op het einde van haar vorige roman plots overeind sprong. Susan weet meteen waar haar volgende boek over moet gaan, ze voelt zelfs een erge noodzaak bij het schrijven van het verhaal over Luyten.

Aan welke bijzondere persoon overhandigd ze het eerste exemplaar van De Heks van Limbricht? En waarom zorgt haar nieuwe roman voor het rondmaken van een eigenaardige cirkel? Susan vertelt het in de podcast!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Yvette Kulkens

Ster advertentie
Ster advertentie