Naar homepage
Simone's Songlines

'Kom Van Dat Dak Af' zanger Peter Koelewijn doet veel goeds voor de wereld
AVROTROS

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kom Van Dat Dak Af' zanger Peter Koelewijn doet veel goeds voor de wereld

Peter Koelewijn vertelt bij Simone's Songlines over zijn leven als artiest en de verantwoordelijkheid die hij daarbij voelt.

Zanger, songwriter en producer Peter Koelewijn werd geboren in Eindhoven in 1940. Met zijn band Peter & His Rockets scoorde hij in 1959 zijn eerste grote hit, "Kom van dat dak af”.

Dit jaar viert Peter zijn 60e jubileum in de muziek, o.a. door het optekenen van zijn levensverhaal in de autobiografie: “Peer: 60 jaar Nederpop — vóór het voetlicht & achter de schermen”. Songlines producer Chantal Schouten zocht hem op voor een goed gesprek over de levensfase waarin hij zich nu bevindt.

Quote

“Ik heb artiest zijn altijd heel erg betrekkelijk gevonden. Je bent toch overgeleverd aan de willekeur van het publiek. Dat is een heel wankel bestaan. Als ik als artiest niet meer verder kan, dan kan ik altijd nog liedjes voor anderen schrijven en productie doen.

Peter Koelewijn

Peter vertelt enthousiast over de Stichting Vaarkracht, waar hij tegenwoordig ambassadeur voor is. Deze organisatie werkt samen met bootbezitters, die kanker patienten en hun familie een relaxed dagje mee het water op nemen.

Quote

“Ik vind dat iemand zoals ik die een publieke functie heeft, ook iets voor het publiek moet doen. Een verantwoordelijkheid heeft.

Peter Koelewijn

Peter koestert een grote hoop dat er ooit een oplossing wordt gevonden voor het conflict in het Midden Oosten.

Quote

“Vrouwen moeten aan de macht komen, nuchtere vrouwen die voor mijn part achter de kraam op de markt staan, die ook emotioneler kunnen zien en niet altijd 'willen winnen’. Water bij de Koelewijn doen is ook power.

Peter Koelewijn

Luister hier de Songline Choice met Peter Koelewijn terug:

Ster advertentie
Ster advertentie