Simone's Songlines
AVROTROS

Waarschijnlijk snel nóg meer nieuw werk van JOHAN

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarschijnlijk snel nóg meer nieuw werk van JOHAN

Simone's Songlines sprak Jacob de Greeuw, zanger en gitarist van JOHAN, over de terugkeer van JOHAN, depressies en de komst van nog meer nieuw werk. Luister het gesprek hier terug!

Zanger en gitarist Jacob de Greeuw van JOHAN trok 9 jaar lang de stekker uit zijn band leven, totdat vorig jaar opeens het album Pull Up verscheen. Hij vertelt uitgebreid over zijn strijd tegen depressie, muzikale roots en hernieuwde inspiratie.

Over het nieuwe JOHAN-tijdperk vertelt Jacob: “Ik denk dat het volgende album best wel snel zal komen omdat we nu in een soort flow zitten. We hebben een druk toerschema gehad en die energie willen we gebruiken om weer verder te gaan. Ik denk dat we in het voorjaar gaan opnemen.”

Quote

Probeer mensen in vertrouwen te nemen, al is het maar één iemand.

Jacob de Greeuw over het hebben van een depressie

Na het stoppen van JOHAN ging Jacob door een zware periode heen. “Probeer mensen in vertrouwen te nemen, al is het maar één iemand. Toen ik mijn eerste grote depressie had en het vertelde aan mijn moeder, gaf me dat enorm veel rust. Dat alleen al was voldoende om mezelf weer op te krikken en sindsdien ben ik ook hulp gaan zoeken."

Luister hier de Songline Choice met Jacob de Greeuw van JOHAN terug:

Foto omslag: Félice Hofhuizen

Ster advertentie
Ster advertentie