Simone's Songlines
AVROTROS

Pink Floyd stuurt woordkunstenaar Eva van Manen al vroeg naar het creatieve pad

  1. Nieuwschevron right
  2. Pink Floyd stuurt woordkunstenaar Eva van Manen al vroeg naar het creatieve pad

Te gast in de Songlines Podcast deze week is de ultra talentvolle producer, songwriter en woordkunstenaar: Eva van Manen, uit Amsterdam.

In 2018 bracht ze haar debuutalbum Politiek & Liefde uit met onder andere de prachtige track ‘Omdat We Verdergaan’, daarna volgde deelname aan de Popronde en een optreden op Noorderslag. Voor dit alles was ze jarenlang als theater componist verbonden aan theatercollectief De Hollanders, en werkte ze met o.a. Spinvis en Huub van der Lubbe van De Dijk. In het najaar komt ze met een nieuw album De Diepte In, hoog tijd voor een goed gesprek.

rosetta.beats

Samen met Josephine Zwaan heeft Eva een school opgezet voor vrouwelijke producenten genaamd rosetta.beats. De aanleiding hiervoor, vertelt ze, was dat Eva vaak de vraag kreeg na het produceren van haar debuutalbum wie de plaat dan echt heeft gemaakt. Het beeld is namelijk dat mannen vaker in deze rol worden gezien, terwijl er juist ook steeds meer vrouwelijke producenten zijn. Met deze school wil Eva de ruimte bieden aan deze vrouwen maar ook aan aspiranten om zich uit te durven spreken en om ze te laten zien dat er geen plafond is. Deze zomer heeft de school iets heel bijzonders op de planning staan, wat dat is hoor je in de podcast!

Breathe (In The Air)

Geen Songlines Podcast zonder te praten over muzikale levenssporen en levenslessen. Simone vraagt Eva naar haar ouders en al snel wordt duidelijk dat ze in een warm, muzikaal, nest is opgegroeid. Ze vertelt over Pink Floyd; de creatieve muziek, de verbeelding in de teksten en de spannende platenhoezen. Wanneer Simone vraagt welk liedje ze wil horen komt er direct één album naar boven…

Songlines Podcast: Eva van Manen

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Mounir Raji

Ster advertentie
Ster advertentie