Simone's Songlines
AVROTROS

Simone blikt terug op het prachtige verhaal van Amerikaanse troubadour Grayson Capps

foto: Simone Walraven
  1. Nieuwschevron right
  2. Simone blikt terug op het prachtige verhaal van Amerikaanse troubadour Grayson Capps

Simone is terug van vakantie! Vanuit Nashville maakte ze de nieuwste Songlines Podcast aflevering, waarin ze op een hele mooie manier beschrijft wat ze om haar heen ziet.

In deze aflevering van de Songlines Podcast stelt Simone je ook voor aan Amythyst Kiah, rijzende ster uit Tennessee. Je hoort muziek van Teskey Brothers, Eddie Vedder en een terugblik op het prachtige verhaal en de Songline Choice van Grayson Capps. Een Americana blues-rock troubadour die in 2019 te gast was in de podcast.

Een van Grayson’s bekendste liedjes is ‘A Love Song for Bobby Long’, dat later de titel track zou worden van de gelijknamige film, met hoofdrollen voor John Travolta en Scarlett Johansson. Het scenario is gebaseerd op een ongepubliceerd, handgetypt manuscript van Grayson’s vader, Ronald Everett Capps. De roman lag jarenlang onderin een la en belandde uiteindelijk dankzij Grayson in de handen van een bevriende filmmaker.

Verder vertelt Grayson over de impact van Orkaan Katrina in zijn leven en de muziek van AC/DC, die hem hielp door de tijden van dakloosheid en chaos. En zijn grootste passie blijft toeren!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Ster advertentie
Ster advertentie