Simone's Songlines
AVROTROS

Zangeres Lara Chedraoui maakt in 2022 een grote creatieve comeback

foto: Guy Kokken
  1. Nieuwschevron right
  2. Zangeres Lara Chedraoui maakt in 2022 een grote creatieve comeback

Te gast deze week in de Songlines Podcast is Lara Chedraoui, de voorvrouw van de succesvolle Belgische band Intergalactic Lovers.


Sinds kort is ze ook actrice, ze speelt namelijk de hoofdrol in de nieuwe tv-serie Lost Luggage die dit jaar uitkomt: een psychologisch drama over de nasleep van de aanslagen in Brussel in 2016 en hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, hoop en liefde kunnen vinden. Het wordt een druk jaar voor Lara, want haar band Intergalactic Lovers heeft een nieuw album uit en ze zijn momenteel op toer door België, Nederland en Duitsland.

De zin van het bestaan

Lara en Simone spreken elkaar na een ontzettend moeilijke tijd. In 2020 krijgt Lara namelijk long-covid. Ze moet hiervan lang revalideren, sporten is nog steeds lastig en er moeten zelfs liedjes uit de setlist van Intergalactic Lovers. Naast haar beroep als muzikant werkt Lara ook in de horeca. Het zijn dan ook juist deze twee sectoren die tijdens de pandemie volledig zijn verdwenen. Als artiest of bijvoorbeeld barman ben je volgens Lara een sociaal assistent van de maatschappij - “betaalbare psychologen,” voegt ze daar aan toe. Wanneer in de afgelopen jaren deze therapie plots niet meer werd aangeboden moest ze opnieuw zoeken naar zingeving.

In het gesprek vertelt ze hoe dat is gegaan. Ook vraagt Simone naar Lara’s muzikale roots, het verhaal achter nieuwe single The Heart Beaten Beats, haar Songline Choice en meer!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie