Simone's Songlines
AVROTROS

Creatieve duizendpoot Hella de Jonge maakt grote overwinning met schilderkunst

foto: Ronald Speijer
  1. Nieuwschevron right
  2. Creatieve duizendpoot Hella de Jonge maakt grote overwinning met schilderkunst

Te gast in de nieuwe Songlines Podcast is kunstenares Hella de Jonge. Ze is beeldhouwster, deed vanaf 1980 alle kostuum, decor en lichtontwerpen voor de theatershows van haar man Freek de Jonge, ze schreef 4 boeken en is documentairemaaktster.


Eind september werd haar meest recente film ”De Slag Om Het Vrouwenhart” vertoond op Red Dress Day, dat is een theaterspreekuur met de 3 bekendste vrouwencardiologen van ons land, waaronder Dr Janneke Wittekoek die eerder te gast was in de Songlines Podcast. In de film laat Hella uit eigen ervaring zien hoe hartklachten bij vrouwen worden onderschat, omdat de gangbare wetenschap gebaseerd is op hoe die klachten zich ontwikkelen bij mannen. Hartziekten bij vrouwen worden vaak niet als zodanig herkend — met alle gevolgen vandien.

In deze Songlines aflevering gaat producer Chantal Schouten uitgebreid in op dit onderwerp, over de muziek die Hella diep in de ziel raakt en over haar nieuw opgelaaide liefde voor het schilderen! Ze was er vroeger als kind ooit over afgekraakt en raakte 64 jaar lang geen kwast aan, en nu heeft ze tot eind oktober een expositie in Zaandam - een heerlijke overwinning!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Ster advertentie
Ster advertentie