Simone's Songlines
AVROTROS

Simone interviewt rockfotografe Lynn Goldsmith

  1. Nieuwschevron right
  2. Simone interviewt rockfotografe Lynn Goldsmith

Aanstaande vrijdag- op zaterdagnacht interviewt Simone rockfotografe Lynn Goldsmith op NPO Radio 2!

Lynn Goldsmith is een van de eerste vrouwelijke rockfotografen. Met een onwijs groot portfolio waarin artiesten staan zoals: Bruce springsteen, Bob Marley, The Rolling Stones, Michael Jackson, Kiss, Sting, Prince en Bob Dylan behoort ze tot de absolute top.

Het begin van haar carrière

Kort nadat Lynn haar carrière begon werd ze de jongste vrouw die ooit toegelaten is tot de DGA (Director’s Guild of America). In deze periode is ze regisseuse geweest van het eerste rockconcert op ABC’s ‘In Concert’. Na de muzikale documentaire ‘We’re an American Band’ van 1973 stopte ze met regisseren en werd ze co-manager van de band Grand Funk Railroad.

Fotografie

Het co-managen van de band was niet genoeg, ze wilde meer. Lynn besloot midden de jaren ’70 zich te focussen op fotografie. Haar ervaring als regisseuse kwam goed van pas bij deze keuze. Al snel werd ze een zeer gerespecteerde fotografe van artiesten als Frank Zappa, Michael Jackson, Blondie, Kiss, Ozzy Osborne en Bob Marley. Hierdoor heeft ze uiteindelijk werken gekregen in The Smithsonian National Portrait Gallery, The Museum of Modern Art, The Chicago Museum of Contemporary Photography en onder andere The Rock and Roll Hall of Fame!

Creativiteit Voorop

Lynn heeft veel verschillende dingen gedaan. Dit is in lijn met haar levensmotto. Ze ziet creativiteit als iets wat je zo breed mogelijk aan moet pakken, om daardoor zoveel mogelijk potentieel uit het leven te halen.


Het interview

Beluister het interview met Lynn Goldsmith aanstaande vrijdag- op zaterdagnacht op NPO Radio 2 tussen 02:00 en 04:00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie