Simone's Songlines
AVROTROS

Oud-Beatles producent inspireert titel Out of Tune van debuutalbum Kafka

foto: Kafka
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-Beatles producent inspireert titel Out of Tune van debuutalbum Kafka

De Songlines Podcast van deze week komt vanuit Nashville waar Simone een sneeuwstorm afwacht, en vanuit Hilversum waar producer Chantal Schouten een gesprek heeft met Dafne Holtland en Frank van Kasteren.

Samen vormen zij de band Kafka. Frank is theatercomponist, zanger en gitarist bekend van bands als Altstad, Sir James en Wooden Saints. Dafne ken je als actrice en zangeres misschien wel van haar vorige band Zazí! Ondanks deze tegenovergestelde muzieksmaken zijn Frank en Dafne toch verliefd geworden en zijn ze creatief een heerlijke match. In de podcast hoor je hoe dit mooie verhaal is gelopen.

Out of Tune

In oktober vorig jaar brengt Kafka hun debuutalbum Out of Tune uit, waarom deze naam? Frank vertelt dat de inspiratie uit een podcast komt, waar je een oud-producent van o.a. de Beatles hoort. Na jarenlang muziek op te hebben genomen gaat hij de natuur in en nadat hij écht luistert naar het orkest van de dieren wil hij nooit meer iets anders. Ieder dier heeft zijn eigen frequentie om met zijn omgeving te praten, behalve één: de mens. Wij zenden uit op alle tonen en verliezen daarmee onszelf en de natuur.

Shimmering Light

Aansluitend op deze indrukwekkende metafoor vraagt Chantal Schouten ook wat het verhaal achter de laatste single Shimmering Light is. Dafne gaat uitgebreid in op de inspiratie achter het nummer. Dit, meer inspirerende verhalen en natuurlijk de gezamenlijke Songlines Choice hoor je in de aflevering hieronder:

foto: Chantal en Frank

foto: Chantal en Dafne

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie