Simone's Songlines
AVROTROS

Schrijfster Sarah Meuleman verhuist voor haar boek naar een klein huisje op het eiland St. Agnes

  1. Nieuwschevron right
  2. Schrijfster Sarah Meuleman verhuist voor haar boek naar een klein huisje op het eiland St. Agnes

Sarah Meuleman is een succesvolle, internationaal gepubliceerde schrijfster. Songlines producer Chantal Schouten sprak haar over haar tweede boek ‘De Vondeling’.

Sarah Meuleman is schrijfster van de succesvolle, internationaal gepubliceerde roman ‘De zes levens van Sophie’ en in juni verscheen haar tweede boek ‘De Vondeling’. Ook heeft ze haar sporen liggen in de journalistiek en muziek, en ze presenteerde o.a. het VPRO tv-programma ‘Sarah’s Barbaren’.

Songlines producer Chantal Schouten sprak Sarah uitgebreid over de totstandkoming van ‘De Vondeling’. Het verhaal speelt zich af op The Isles of Scilly ten zuidwesten van Engeland in de Atlantische Oceaan. Voor haar research verschanste Sarah zich midden in de winter in een piepklein huisje op het eiland St. Agnes, dat 80 inwoners heeft. “In de winter is het guur en er staat zo’n harde wind, dat kan je je niet voorstellen — alsof dat eiland je constant weg wilt hebben.”

‘De Vondeling’ heeft als thema heeft de betrouwbaarheid van herinneringen.

Quote

Onze herinneringen zijn films met heel veel gaten. Die gaten dichten wij zelf, zodat het verhaal klopt. Dat verhaal bepaalt weer wie we zijn, onze identiteit. Maar wat als we dingen in het verleden misgeinterpreteerd hebben?

Sarah Meuleman

Sarah heeft een levenslange interesse in taxidermie, het opzetten van dieren. “Iets wat leeft, wat echt gebeurd is — net zoals bij een herinnering — ga je weer opzetten. Je maakt er iets van wat lijkt op wat het geweest is, maar niet is wat het geweest is.”

Met haar oog op de toekomst vertelt Sarah over haar persoonlijke lichtpunt:

Quote

De hoop ligt in de verbeelding, in de creativiteit. Voelen wat jou raakt en dat dúrven op een hele eigen manier vorm te geven.

Sarah Meuleman

Luister hier de Songline Choice met Sarah Meuleman terug:

Ster advertentie
Ster advertentie