Simone's Songlines
AVROTROS

Rosa da Silva transformeert haar nieuwe bossanova single tot dance hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Rosa da Silva transformeert haar nieuwe bossanova single tot dance hit

Actrice en zangeres Rosa da Silva begint binnenkort met haar theaterprogramma ‘Daar Moet Je Heen’ waarin ze samenwerkt met o.a. Daniel Lohues.

Daar Moet Je Heen staat voor al die momenten in je leven waar mensen zeggen dat je iets móét doen; ga naar die plek, zie die film en zo door. Het veelzijdige stuk gaat ook over de basis die een ouder aan je kan geven en hoe de wereld op zijn kop kan staan wanneer dit wegvalt. Eerder speelde Rosa al hoofdrollen in een toneelstuk over Anne Frank en in de musical De Tweeling. Haar persoonlijke wortels liggen in zowel Portugal als Drenthe. Songlines producer en mede Portugal-liefhebber Chantal Schouten, zocht haar op voor een diepte interview over roots, reizen, muziek en inspiratie.

Van bossanova naar dance hit

Zo gaat het in het interview onder andere over Rosa’s nieuwe single Ai Madrugada (Oh Dageraad). Vorig jaar heeft Rosa het plan een klassieke bossanova track op te nemen met haar producer. Het bevat een Portugese tekst waarin ze het gevoel beschrijft op straat te willen dansen, om de lockdown te doorbreken. Het proces mondt uiteindelijk uit in heel veel andere sounds. Met meer bas en gitaar in het liedje komen ze erachter dat het een dance track moet worden. Op een poëtische manier vraagt Rosa: “Wanneer kunnen we weer?”.

Beluister het hele interview hieronder:

Songlines Podcast: Rosa da Silva

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Bas van Est

Ster advertentie
Ster advertentie