Simone's Songlines
AVROTROS

Creatieve duizendpoot Sue Moreno maakte prachtig album op analoge apparatuur

foto: Govert de Roos
  1. Nieuwschevron right
  2. Creatieve duizendpoot Sue Moreno maakte prachtig album op analoge apparatuur

Te gast in de nieuwe Songlines podcast is de Nederlandse zangeres, songwriter, actrice, model, danseres en vintage Hollywood diva Sue Moreno. Ze heeft net een nieuw album uitgebracht: The Memphis Soul Sessions, hoog tijd voor een zoom-gesprek met Simone!


Als klein meisje groeit ze al op met veel muziek. Sue vertelt dat ze Elvis ontdekte via de pick-up van haar vader. Het horen van deze singles plant een zaadje dat uitgroeit tot muzikale invloeden in al haar creatieve werk dat volgt. Afgelopen november verscheen haar album The Memphis Soul Sessions. De plaat is opgenomen in Memphis met muzikanten uit de legendarische Hi Rhythm en Stax gelederen, op analoge(!) apparatuur dat jarenlang gebruikt werd in Nashville’s RCA Studio B en bij de Grand Ole Opry.

Meest persoonlijke plaat ooit

Sue vertelt in de podcast over de oorsprong van The Memphis Soul Sessions. Na de grote impact van het verlies van beide ouders en alles wat daar bij komt kijken is het tijd om de plaat van haar leven te maken. “Waar beter dan in het land waar mijn hart ligt, wat muziek betreft.” Licht ze toe. Sue is terecht ontzettend trots op de plaat, ze heeft vanwege de omstandigheden ook alles zelf gedaan: van schrijven, componeren en samenstellen tot het artwork bedenken en het label opzetten. Het is mede daarom ook haar meest persoonlijke plaat óóit.

In de podcast gaat Sue verder in op haar reizen in Amerika, vroege muzikale herinneringen en natuurlijk de Songlines Choice. Beluister de hele aflevering hieronder:

Songlines Podcast 22 januari: Sue Moreno

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie