Simone's Songlines
AVROTROS

Muziek redt het leven van zangeres en Grammy-genomineerde Nai Palm

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek redt het leven van zangeres en Grammy-genomineerde Nai Palm

In de 400e aflevering van de Songlines Podcast lopen de muzikale sporen door Zanzibar, Iraq, Mali, Brazilië én de Outback van Australie.

Nai Palm heeft de afgelopen 10 jaar miljoenen fans over de hele wereld verworven, zowel als solo artiest als met haar band. Het eerste album van Hiatus Kaiyote Tawk Tomahawk kwam uit in 2012 en werd door Erykah Badu, Questlove en wijlen Prince aangeprezen als een meesterwerk. Ze hebben tot zover twee Grammy nominaties in de wacht gesleept en hun werk is gesampled door o.a. Beyoncé & Jay Z, Kendrick Lamar en Anderson Paak. Het langverwachte derde album van de band kwam uit op 25 juni, Mood Valiant, oftewel “dappere of moedige stemming”. Het is een omschrijving van de atmosfeer waarin het album tot stand is gekomen.

Worotan

Op de vraag of Nai ooit op een figuurlijk kruispunt in haar leven heeft gestaan geeft ze een indrukwekkend antwoord: op haar 15e bracht ze zichzelf op. Ze raakte namelijk wees op haar 13e nadat haar vader overleed, twee jaar na het overlijden van haar moeder. Ze had geen structuur meer in haar leven en was zelfs dakloos. Tijdens deze hectische periode geeft het album Worotan van Oumou Sangaré, een Malinese zangeres, Nai rust en zekerheid. Door deze muziek realiseert ze zich dat ze anderen ook dat gevoel van veiligheid kan geven als artiest. Gelukkig vindt ze snel een plaatsje op een muziekschool waar ze het vak leerde - en waardoor ze Sangaré ook eens ontmoette!

Nai Palm

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Management Nai Palm/Hiatus Kayote

Ster advertentie
Ster advertentie