Roodshow

NUMMER 2001VAN DE TOP2000

  1. Nieuwschevron right
  2. NUMMER 2001VAN DE TOP2000

De brandende vraag van velen tijdens de Top 2000: Welke plaat is nou net buiten de lijst gevallen en stond dus op 2001? Roodshow heeft het antwoord!

MASTER BLASTER

De brandende vraag van velen tijdens de Top2000: Welke plaat is nou net buiten de lijst gevallen en stond dus op 2001? Jan-Willem weet te vertellen dat Stevie Wonder met zijn Master Blaster (Jammin') op die bijzondere plek staat. Eeuwig zonde toch?

WERELDVREDE

In dit nummer ziet Stevie Wonder de mensen van de wereld samenkomen in vrede, een visie die hij deelde met de reggae-superster Bob Marley. In deze wereld is Zimbabwe vrij van oorlog ("Peace has come to Zimbabwe") en derdewereldlanden worden uit de armoede gehaald ("Third World's right on one").

Het liedje was niet als fantasie geschreven: Wonder dacht echt dat hij dit met de hulp van Marley kon oplossen. De twee ontmoetten elkaar in 1975 toen Wonder een concert in Kingston speelde om het Jamaicaanse Instituut voor Blinden te ondersteunen (dit zou de laatste keer zijn dat Marley met The Wailers optrad).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Master Blaster (Jammin')' is de eerste single van het album Hotter Than July (1980) en geschreven door als ode aan Bob Marley.

In de Top2000 stond hij in 2014 al op positie 2000 waardoor het leek dat hij het jaar erna zou verdwijnen, maar de twee jaren daarna steeg het nummer juist weer. Helaas is hij nu uit de lijst verdwenen.

Ster advertentie
Ster advertentie