Roodshow

Classic Album Live: Songs in the Key of Life

  1. Nieuwschevron right
  2. Classic Album Live: Songs in the Key of Life

Muzikaal bezoek stellen we altijd op prijs, maar als ze een klassiek album gaan coveren vinden we dat nog toffer. Legendary Albums Live kwam precies dat doen in de Roodshow Late Night.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Legendary Albums Live reist tot 14 mei langs 55 theaters in heel Nederland, maar ze hadden ook nog een gaatje om bij radio2 langs te komen. Erica Yong, Sabrina Starke en Ricardo Burgrust zingen de sterren van de hemel met 2 liedjes van het Classic Album "Songs in the Key of Life" van Stevie Wonder. Dat album bestaat dit jaar september precies 40 jaar en wordt gezien als het meesterwerk van Stevie Wonder.

Even alle feiten op een rij over het album? Hieronder het audiofragment met alle feiten over "Songs in the Key of Life":

3 jaar voor het verschijnen van het album - dat was dus in 1973 - raakt hij betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hij is dan 23 jaar en hij raakt in een coma. Na 4 dagen komt hij weer bij bewustzijn en zegt: "Ik ben op een spirituele plek geweest. Ik weet nu wat me te doen staat: schrijven over zaken die me aan het hart gaan en moeten veranderen."

Op het album dus allemaal liedjes met een boodschap die belangrijke levensthema's bezingen: De liefde, de dood, politiek, en zijn geloof. De openingstrack is als een ware gospel: "Love's in need of Love Today" en dat was ook meteen het tweede liedje wat Legendary Album Live deed in de Roodshow Late Night

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie