Roodshow

Wie is Theresa May?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is Theresa May?

Vanaf vandaag heeft Engeland een nieuwe Premier: Theresa May. Maar eigenlijk weten we bijna niets van haar, tijd om verandering in te brengen. Martijn Rosdorff is journalist en woont en werkt in Engeland en praat ons bij.

SCHOENENTIK

Theresa is misschien niet heel bekend in Nederland maar al wel degelijk lang politiek bezig. Sinds 2010 was ze minister van Buitenlandse Zaken onder de nu vertrekkende David Cameron.

Enkele opvallende zaken zijn dat ze onder haar altijd nette kleding nogal bijzondere schoenen draagt. Ze heeft een schoenentik volgens Martijn Rosdorff. De camera's zakken bij foto's van haar meer dan normaal richting de grond om het bijzondere schoeisel vast te leggen.

LARRY

Ondanks dat David vertrekt blijft Larry wel wonen op Downing Street 10. Larry kwam in 2011 op Downing Street wonen, is een overheidsdienaar en zijn functie is Chief Mouser. Juist ja, Larry is een kat. Hij is afkomstig uit een dierenopvang en was noodzakelijk nadat er voor de premierswoning een grote zwarte rat was gefilmd.

Hoor hier het hele gesprek met Martijn Rosdorff voor nog meer details over de nieuwe Iron Lady.

AANKONDIGING

Het is dus best snel gegaan, want pas afgelopen maandag kondigde Theresa aan dat ze de rol van Premier op zich zou nemen. Dat ging zo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie