Roodshow

Pechvogels

  1. Nieuwschevron right
  2. Pechvogels

Iedereen heeft wel eens pech, zo heeft Folkert in no-time alle hoge bedragen weggespeeld in de miljoenenjacht en Jan-Willem had miljonair kunnen zijn als hij iets zakelijker zou zijn geweest.

Pech betekend letterlijk ‘tegenslag’ en daar heeft iedereen wel anekdote bij. Zo heeft luisteraar Mario zijn interview met Jerney Kaagman nooit kunnen opnemen omdat de stroom was uitgevallen en is Carla door de zitting van een kakhuisje op een natuurcamping in Frankrijk gezakt.

Maar er zijn ook nog grotere pechvogels:

3. Laszlo Biro

Tijdens een bezoek aan een drukkerij in 1938 valt het de Hongaarse journalist en uitvinder Laszlo Biro op dat drukinkt voor kranten veel sneller droogt dan de inkt van een vulpen en er dus geen vlekken ontstaan. Het idee van de balpen is geboren.

Laszlo Biro vraagt meteen patent aan voor zijn uitvinding. Tot hij het patent verkoopt na de oorlog aan meneer Bich… De gebruikt het in zijn Bic-pen die wereldwijd 100 miljard zoud worden verkocht.


2. Eddie Van Halen

Begin jaren 80 wordt Eddie van Halen gebeld door producer Quincy Jones. Of hij een gitaarsolo wil inspelen voor Michael Jackson. Hij heeft zijn twijfels, want die Michael Jackson was toch van ‘ABC, 1 2 3’? Hij besluit toch maar naar de studio te gaan, speelt zijn solo in 20 minuten in en gaat weer weg met de opmerking:

“Hier, mag je hebben.” Het nummer heet Beat It en de gitaarsolo wordt één van de bekendste solo’s in de popmuziek! Van Halen staat ook niet vermeld op de albumhoes; bij het woordje gitaarsolo staat gewoon een heel groot vraagteken. Eddie van Halen vertelde later dat Quincy Jones hem een sixpack bier had beloofd als dank, maar zelfs die heeft ‘ie nooit gekregen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. Harvey Ball

De smiley is 1 van de bekendste iconen van deze tijd. Denk alleen al aan alle smileys die dagelijks via social media worden verstuurd.

De smiley is in 1963 bedacht door de Amerikaanse ontwerper Harvey Ball, in opdracht van een verzekeringsmaatschappij. Hij tekent het symbool in 10 minuten en krijgt er 45 dollar voor.

Maar hij vergeet om de rechten voor het ontwerp op zijn naam te zetten. Zeven jaar later gaan 2 slimmeriken T-shirts verkopen met de smiley erop. En dat handeltje draait als een dolle! Zij verkopen hun franchise in het jaar 2000 voor 500 miljoen dollar. Arme Harvey Ball…


Dan nu naar de pechvogel van de week: Folkert die het niet zo best deed bij Miljoenenjacht, bij ons krijgt hij een herkansing met koffers openen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie