Naar homepage
Roodshow

Wat te doen met ons pensioen

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat te doen met ons pensioen

De positie van de vijf grootste pensioenfondsen is opnieuw verslechterd. Vier van de vijf hebben een dekkingstekort en daarmee wordt de kans grote dat de pensioenen verlaagd gaan worden… wat kunnen we daar tegen doen?

De laatste tijd is er veel nieuws over de pensioenfondsen. Net als vandaag, want de financiële positie van de grote pensioenfondsen is afgelopen maand verder achteruit gegaan.

Financieel adviseur Fons de Bilde heeft speciaal voor de Roodshow Late Night wat tips, over wat je zelf makkelijk kunt doen aan je pensioen en je oude dag.

Nog even zijn tips in het kort:


3. Ben je geswitched van baan? Bekijk dan eerst naar de dekkingsgraad van het pensioenfonds van je nieuwe werkgever. Mocht de rente daar lager zijn dan moet je je pensioen niet overhevelen. Staat het hoger dan het huidige, dan wel overstappen.

2. De rente is nu heel laag, los je hypotheek af! Want zodra je met pensioen gaat word je inkomen ook lager. Zorg dat je hypotheek weg is of een gedeelte daarvan.

1. Kijk of bereken of je lijfrente kunt opgeven, via berekenhet.nl kun je berekenen hoeveel dat is, want een leaseauto of een 13e maand wordt niet meegenomen in je pensioen, maar zorgt wel voor een hogere lijfrente-vrijstelling.


De allerbelangrijkste tip van Fons is gewoon even hier inloggen om te zien hoe het met je pensioen gesteld is!

Ster advertentie
Ster advertentie