Roodshow

LP is een charmeur

  1. Nieuwschevron right
  2. LP is een charmeur

Nadat Jan Willem haar single Lost on You voor het eerst hoorde was hij verliefd. Dit moest iedereen horen. Daarom was Jan Willem dan ook heel blij dat de Amerikaanse Laura Pergolizzi, die optreedt onder haar artiestennaam LP, haar single (+ een bonustrack) live kwam spelen in de Roodshow Late Night

Songwriter

Ze is zeer succesvol songwriter voor artiesten als Rihanna, Christina Aguilera en de Backstreet Boys, maar zo nu en dan zingt haar eigen geschreven liedjes zelf. Zo ook met 'Lost On You' een liedje die veel vakantiegangers in Zuid-Europa al was opgevallen, want daar stond hij deze zomer in zo'n beetje elk land op nr 1.

Gelukkig kwam ze ook naar Nederland en wilde ze natuurlijk bij haar grote supporter van NPORadio2 ook graag haar single live komen spelen. Het gesprek voor dat ze begon liep alleen niet helemaal vlekkeloos maar gelukkig had Jan Willem de hulp van luisteraar Martijn die hem zou helpen met zijn engels.

Face for radio

Het begon al goed toen Laura tegen Jan Willem zei dat hij een face for radio had. Lost On You schref ze voor haar ex, die gespeeld wordt in de videoclip door een roodharige dame, die volgens JW ook niet echt een face for radio heeft. Check de video hier.

Martijn

Luisteraar Martijn die kandidaat is in de popquiz, is toevallig ook docent engels en wilde JW wel helpen met zijn interview. Hij kent de muziek van LP eigenlijk helemaal niet en vroeg haar dus welk nummer hij als eerste moest gaan beluisteren. Haar tip was Muddy Waters, haar EP of en eigenlijk vooral haar single 'Lost On You'

LP - LOST ON YOU Live in de Roodshow Late Night

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fluit

Luisteraar Bettina had een week eerder al een bericht gestuurd dat haar hond Lizzy vaak in de war raakt door het fluitje in het liedje. Jan Willem wilde natuurlijk weten hoe ze er op zijn gekomen dat in het liedje te verwerken. Dat is uiteindelijk een minder spannend verhaal dan verwacht, het is eigenlijk na de opname van alle zang nog even als extra opgenomen, en zo'n fluitje had ze eigenlijk nog nooit gedaan.


Muddy Waters

De bonustrack is haar nieuwe single. Dit keer een wat depressiever verhaal achter de plaat. Volgens LP gaat het over verward zijn, dat je niet weet waar je weet waar je bent in een relatie. Zoals ze het zelf zegt: vernietigde ze constant haar eigen planeet. Heel opgewekt klinkt het niet, maar wat een prachtig nummer.

LP - MUDDY WATERS live @ Roodshow Late Night

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie