Roodshow

Zomerboekenlijst 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. Zomerboekenlijst 2016

De zomervakantie komt er nu echt aan, meestal het ideale moment om een boek te lezen. Tijd voor de Roodshow service: De zomerboekenlijst 2016.

ZOMERVAKANTIE-BOEKENLIJST

Janneke Siebelink is boekenrecensent en heeft wat tips van leuke, spannende of interessante boeken die je zou kunnen meenemen naar je vakantiebestemming.


SPANNEND

Loes den Hollander - Droombeeld
Het is haar 20ste boek in 10 jaar tijd die allemaal super spannend zijn, maar volgens Janneke kennen veel mensen haar nog niet en dat is jammer.

Nadat ze op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert het leven van Maartje van Duiven. Ze komt terecht in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst. Maartje durft nog maar weinig mensen te vertrouwen en zoekt naarstig naar antwoorden. Maar daarbij ziet ze een belangrijk detail over het hoofd.

Elizabeth Brundage - Alles houdt op te bestaan
Het is 1979. Als George Clare op een winterse namiddag uit zijn werk komt, vindt hij thuis het levenloze lichaam van zijn vrouw. Zijn driejarige dochter zit in de hal en kan niet zeggen wie er verantwoordelijk is voor haar moeders dood. George wordt in het moordonderzoek direct aangemerkt als hoofdverdachte.

LITERAIR

Emma Cline - De Meisjes
Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.


LEEST LEKKER WEG

Elizabeth Taylor - Angel
Wanneer de jonge Angelica ('Angel') Deverell een opstel inlevert op school, vermoedt haar lerares dat ze stukken tekst heeft overgeschreven uit verschillende klassieke werken. Ze kan ondanks uitgebreid speurwerk geen hard bewijs vinden en moet Angel uiteindelijk het hoogst mogelijke cijfer geven.

Jaren later is Angel een gevierd schrijfster, rijk geworden door het produceren van de ene na de andere warrige, melodramatische roman over de Engelse aristocratie. Maar het is niet Angels carrière die de lezer gevangen houdt, het is Angel zelf: haar extreme ijdelheid, haar bizarre zelfoverschatting, maar ook haar vasthoudendheid om weer een boek af te leveren zijn fascinerend. Angel leeft in een fantasiewereld waar niemand haar bereiken kan.


JOUW SUGGESTIE
We willen een hele lijst met toffe sugesties maken, heb jij nog een boek wat we absoluut mee moeten nemen of proberen tijdens de komende vakantie, laat hem dan hieronder achter of post hem op onze facebook

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie