Rio

Dagboek van Bert in Rio: Het blijft onwerkelijk om hier rond te dolen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dagboek van Bert in Rio: Het blijft onwerkelijk om hier rond te dolen

Bert en zijn producer zitten inmiddels bijna een week in Rio de Janeiro. Maar hoe is het eigenlijk met ze? Jasper de Vries belde met ze in Helemaal Haandrikman.

Hoe gaat het eigenlijk met je? Vraagt Jasper in Helemaal Haandrikman aan Bert.

Het is halverwege de middag in Rio en Bert zit in zijn appartement. "Ik maak me op voor de de volleybalwedstrijd NL - VS. De wedstrijd kijk ik in het Holland House, gevuld met uitzinnige Oranjefans. Een prachtige plek om zo'n wedstrijd te beleven. Natuurlijk is het het leukst om de wedstrijd te kijken in de stadions, maar het is moeilijk om aan kaartjes te komen."

Wedstrijdkaartjes

"Ik stond vanmiddag ook in de rij om kaartjes te bemachtigen voor Dafne Schippers, maar ik ben teruggelopen naar het appartement." De producer van Bert, Myrthe, staat na drie uur wachten, nog steeds in de rij om kaartjes te scoren.

Wachten is volgens Bert een terugkerend thema in Rio. "De Brazilianen zijn werkelijkwaar kampioen wachten. Geduld is hier het motto."

Luister hier het hele gesprek terug met Bert in Jasper

Quote

Brazilianen zijn kampioen wachten.

Bert Haandrikman in Rio

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Dagboek van Bert

Speciaal voor de 'Zomerse' Staat van Stasse houdt Bert een persoonlijk dagboek bij. "Een reflecterend betoog van een hele normale Drent in een wereldstad."

'Beste Staat van Stasse,

Maandag 8 augustus we zijn nu bijna een week in Rio.

Het blijft onwerkelijk om hier rond te dolen, dat komt omdat deze stad zo tot de verbeelding spreekt. De favelas, het Christusbeeld dat hoog boven de stad uittorent, het carnaval, iedereen kent het.

En nu loop ik hier zelf rond, in diezelfde stad. En dus ruik ik hem ook.
Vaak vies, goed merkbaar tijdens een taxirit. Dan is het alsof er een giertank met je meerijdt die af en toe even over de stad heen sproeit. Och, het riool van Rio went snel.

Net zoals de lange wachtrijen overal.
Boodschappen doen in de supermarkt. Houd rekening met caissières die drukker in de weer zijn met elkaar, dan met mij als klant.

Een wedstrijd van de Olympische Spelen bezoeken? Sluit achteraan in een urenlang durende rij. Alle tijd voor verwondering en ook bewondering. Voor de sporters op de Olympische Spelen.

En altijd tijd voor mijn moeder. Zij belt mij elke dag. Voortdurend ongerust, want zij kent alleen de bangmakende verhalen over Rio.

Ik hoop dat deze spelen dat gevoel een beetje kunnen wegnemen.
Want dan, dat zou pas echt een overwinning zijn.'

Ster advertentie
Ster advertentie