Rio

Douwe Bob wil zijn naam verbinden aan SOS Kinderdorpen

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob wil zijn naam verbinden aan SOS Kinderdorpen

Tijdens zijn bezoek aan Rio de Janeiro trok Douwe Bob de buitenwijken van de stad in, de favela's, om een kijkje te nemen in een van de SOS Kinderdorpen.

DE ANDERE KANT VAN RIO

"Ik kon hier niet zijn en zwemmen, rustig om het strand liggen en een cocktail drinken terwijl een kilometer verderop dit gebeurt", vertelt hij in een gesprek met Bert Haandrikman. "Mensen bouwen daar met golfplaten huizen op elkaar die gewoon instorten op families." In de favela's van de Braziliaanse stad zijn een aantal SOS Kinderdorpen. Douwe heeft daar met kinderen muziek gemaakt en voetbal gespeeld. "Gewoon lachen en spelen. Maar dit is natuurlijk wel de andere kant van Rio."

GEZICHT VAN SOS KINDERENDORPEN

Hij wil het er daarom niet bij laten zitten en heeft het gevoel dat hij iets moet ondernemen. "Ik denk dat ik mijn naam ga verbinden aan SOS Kinderdorpen, om op deze manier geld in te zamelen", laat de singer-songwriter zich ontvallen.

"Het is prachtig om te zien hoe dat gaat in zo'n dorp en gezin. Een opvangmoeder krijgt de zorg voor negen kinderen en probeert ze overdag zo normaal mogelijk, in familiesamenstelling, op te voeden."

"Ik kon hier niet zijn en zwemmen, rustig om het strand liggen en een cocktail drinken terwijl een kilometer verderop dit gebeurt. Mensen bouwen daar met golfplaten huizen op elkaar die gewoon instorten op families."

Quote

Het wordt tijd, ik wil me verbinden aan een goed doel. Ik wil het gezicht worden van SOS Kinderdorpen.

Douwe Bob

Liefhebben

"Ik was daar en ze omschreven het alsvolgt: je kunt een kind dingen leren, boodschappen doen en schoonmaken etc. Maar wat je een kind niet kunt leren, is liefhebben. Daar heb je vader of een moeder voor nodig. En daarom is dit zo mooi, deze kids worden in een huiselijke omgeving opgevangen," vertelt Douwe Bob aan Bert.

Bekijk hieronder het interview met Douwe Bob

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer hierover hoor je donderdagavond in Helemaal Haandrikman 18.00 uur op NPO Radio 2

Het ritme van Rio
Vrijdag 5 t/m zondag 21 augustus
DJ/verslaggever: Bert Haandrikman

Ster advertentie
Ster advertentie