Rio

Marit heer en (Bouw)meester in de Laser Radial-klasse in Rio

  1. Nieuwschevron right
  2. Marit heer en (Bouw)meester in de Laser Radial-klasse in Rio

Zeilster Marit Bouwmeester is in de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro olympisch kampioen in de Laser Radial-klasse geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dinsdagavond zijn er maarliefst vier Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd in het Holland Heineken House: Olympisch kampioenen zeilster Marit Bouwmeester, marathonzwemmer Ferry Weertman en baanwielrenster Elis Ligtlee en baanwielrenner Matthijs Buchli, winnaar van de zilveren medaille.

Bert sprak met Marit Bouwmeester na haar huldiging in het Holland House. "Het voelde een een beetje als thuiswedstrijd", vertelt Bouwmeester aan Bert. "In je onderbwustzijn weet je zo veel dingen. Ik ken de wateren en de baai als mijn broekzak doordat ik hier af en aan bijna een jaar heb gewoond."

Door naar Tokyo

De overwinning in Rio smaakt naar meer. Bouwmeester is nog lang niet van plan om te stoppen zegt ze. "Ik beleef echt super veel lol aan het zeilen en het spelletje. Ik word nog elke dag beter dus ik ga zeker wel door naar Tokyo. Volgend jaar is het WK in eigen land en dat is een mooi moment om weer op te stappen."

Quote

Deze medaille vertelt het verhaal van keihard werken en veel dedication!

Marit Bouwmeester
Ster advertentie
Ster advertentie