Rio

Dagboek van Bert in Rio: Op zoek naar een koelkastmagneet

  1. Nieuwschevron right
  2. Dagboek van Bert in Rio: Op zoek naar een koelkastmagneet

Speciaal voor de 'Zomerse' Staat van Stasse houdt Bert een persoonlijk dagboek bij. "Een reflecterend betoog van een hele normale Drent in een wereldstad."

Beste Staat van Stasse,

(kuch) het is vandaag dinsdag 9 aug. (snotter) Ben ik nou verkouden, snotterig? Of verbeeld ik me dat allemaal gewoon?

Er zou een ziektevirus ronddolen in het Holland House en sindsdien slaat de schrik mij om het hart bij elk spoortje van lamlendigheid in mijn lijf.

Maar voorlopdig sta ik nog overeind. En staan is belangrijk in dit land. Dat weet je inmidddels, want je moet vooral veel staan wachten.

Vannochtend drie uur lang in de rij gestaan voor kaartjes van Dafne op de 200 meter. Drie lange uren, voor de snelle secondes van Dafne Schippers.

En ik vraag me nu al af, hoe ik dát moment straks voor al-tijd vast kan houden. Hoe kan ik k iets wat ontastbaar is, toch een beetje tastbaar kan maken. Maar dan in mijn hoofd....

Gelukkig zijn er nog de tastbare, 'originele' olympische Rio gadgets. En daar hoort ook een magneet van dit spektakel bij. En ik hou van magneetjes, ik ben dol op magneetjes. Ik verzamel magneetjes van elke plek op de wereld waar ik ben geweest. En die komen dan voor altijd op mijn koelkast.

En dus ging ik vanmiddag naar de Rio-megastore. Dat is een grote tent, opgebouwd aan de Copacobana. Op zoek naar een magneet.

Maar wat blijkt, er is voor elke olympische sport, een aparte magneet! En ik kan nooit kiezen, want ik ben een enorme twijfelkont.

Ik zag de lange rij voor de kassa, nog maar even niet dan. Of toch wel? Of koop ik straks een magneet van elke sport? Past dat in mijn koffer? Ja dat is geen probleem volgens mij. Zal ik het dan maar doen? Of toch niet? Ik twijfel....

Grieperig of niet, het olympischevirus heeft mij in ieder geval wel te pakken!

- Bert


Beluister hieronder het dagboek van Bert in De Staat van Stasse

Ster advertentie
Ster advertentie