Rio

Historisch goud voor turnster Sanne Wevers

  1. Nieuwschevron right
  2. Historisch goud voor turnster Sanne Wevers

Een stralende Sanne Wevers stond gisteravond tegenover Bert in het Holland House. Ze is de eerste Nederlandse turnster ooit die op het onderdeel balk een individuele gouden medaille op de Spelen wint.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hierboven het interview

Het is een dag om nooit te vergeten. Ze behaalde goud vandaag, turnster Sanne Wevers: "Dit is echt een hele bijzondere dag. Ik heb hier zo lang naartoe gewerkt, en dat je dan opeens beseft dat je Olympisch goud hebt, dat is echt bizar!"

Levende legende

Nog nooit haalde een Nederlanse turnster op de discipline balk een gouden medaille. Maar dat beseft de viertentwintigjarige turnster zich nog niet helemaal. "Ik besef het me nog niet helemaal maar ik ga genieten dat dit nu gelukt is. Misschien heb ik vandaag eindelijk terugbetaald gekregen waar we het al die tijd voor hebben gedaan."

Familie

De turnster werd gecoacht door haar vader, haar moeder en zus waren een grote steun voor Wevers in aanloop naar de Olympische Spelen. "Ik had het niet zonder ze gekund!" Lieke Wevers overhandigde haar tweelingzus onder luid applaus haar persoonlijke olympische tegel.

Quote

Misschien heb ik vandaag eindelijk terugbetaald gekregen waar we het al die tijd voor gedaan hebben!

Sanne Wevers

Luister hieronder naar het gesprek tussen Bert en Sanne bij Gijs2.0

Ster advertentie
Ster advertentie