Rio

Olympische Spelen op NPO Radio 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Olympische Spelen op NPO Radio 2

Vanaf donderdag is het eindelijk zover. De Olympische Zomerspelen 2016 beginnen. Onze eigen NPO Radio 2 - sportkenner en sportliefhebber Bert Haandrikman neemt je vanaf 4 augustus, bijna drie weken lang mee in het ritme van Rio!

Met het Holland Heineken House als zijn thuisbasis (liefkozend noemen we het Holland Haandrikman House), gaat Bert voor NPO Radio 2 op zoek naar het ritme van Rio.

Het ritme van Rio

Hoe is de sfeer in de sporthoofdstad van de wereld? Hoe beleven sporters de Olympische Spelen? Bert gaat op zoek naar opmerkelijke en bijzonderen (sport) verhalen. Spreekt met familie en vrienden van de sporters en vertelt in zijn vlogs hoe hij zelf de spelen ervaart.

Nederlandse topartiesten

De standplaats van Bert is het HHH. Daar worden natuurlijk de nodige feestjes gehouden, muziek gedraaid, biertjes gedronken en tot in de late uurtjes gefeest.

De top van de Nederlandse muziekwereld treedt tijdens de Olympische Zomerspelen op. En dan moeten we denken aan VanVelzen, Douwe Bob, Typhoon, Racoon, Kensington, Guus Meeuwis en Miss Montreal.

Na de huldiging van TeamNL medaillewinnaars worden de feestjes in stijl afgesloten door bekende DJ's als Nicky Romero, Lucas & Steve, Chuckie, Firebeatz en The Flexican! En Bert wil alles en iedereen spreken!

Wil je niks missen? Luister dan elke dag naar NPO Radio 2. Lees en luister alles terug hier op nporadio2.nl/rio. Je kunt Bert ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Supporterstour met Floortje & Jeroen

Wie vraag je om in te vallen als je zelf op vakantie bent? Floortje Dessing natuurlijk! Dat is wél wat Gerard Ekdom dacht. Daarom presenteert zij samen met Jeroen Kijk in de Vegte tijdens de twee weken van de Olympische Spelen de ochtendshow op NPO Radio 2.

De twee radiomaatjes van weleer worden dus herenigd, want wist jij dat Floortje vroeger bij de radio is begonnen?

Met een tourbus door Nederland

Van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus word je wakker met De Supporterstour met Floortje en Jeroen. Ze kunnen niet wachten tot de Spelen beginnen en de Nederlandse sporters naar goud te juichen vanuit Nederland!

Dat doen ze niet alleen. Met hun tourbus gaan ze heel het land door om met vrienden, familie, sportmaatjes en clubgenoten de wedstrijden van hun favoriet te beleven. Ondertussen ontdekken ze de geheime plekjes en hoogtepunten van de plaatsen waar de roots van ‘onze ploeg’ liggen.

De Supporterstour

Bereid je voor op met grote families in de kroeg kijken tot met de beste vriendin op de bank in spanning wachten tot die laatste secondes van de wedstrijd. Twee weken lang vanuit de bus ergens in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het ritme van Rio
Vrijdag 5 t/m zondag 21 augustus
DJ/verslaggever: Bert Haandrikman

Supporterstour
Maandag 8 t/m vrijdag 19 augustus
06.00 - 09.00 uur
DJ's: Jeroen Kijk in de Vegte en Floortje Dessing

Ster advertentie
Ster advertentie